Özel çocuklara yunus terapisi uygulandı

Özel çocuklara yunus terapisi uygulandı
Muğla’nın Marmaris ilçesinde 12 yıldır hizmet veren Yunus Terapi ve Aktivite Merkezi Marmaris Dolphin Park, yabancı turistler kadar yerli turist ve tatilcilerinde...

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 12 yıldır hizmet veren Yunus Terapi ve Aktivite Merkezi Marmaris Dolphin Park, yabancı turistler kadar yerli turist ve tatilcilerinde dikkatini çekiyor. Ailelerin engelli çocukları için terapi seansları yapan merkez, çocuklar için 10 gün boyunca 40 dakikadan oluşan seanslar halinde terapi uyguluyor.

Haber Merkezi

Muğla Marmaris’te bulunan Yunus Terapi ve Aktivite Merkezi, yerli turist ve bölge halkının büyük ilgisini çekiyor. Vatandaşlar, yunusları görerek beraber yüzebiliyor, fotoğraf çektirerek farklı ve eğlenceli aktivite yapıyor. Yunusların gösterileriyle ilgi gören merkezde çocuklar için 10 gün boyunca 40 dakikadan oluşan seanslar halinde terapi uygulanıyor.

Marmaris- İçmeler Karayolu'nun 4'üncü kilometresindeki Labranda Mares Otel, sahilinin 150 metre açığındaki 2008 yılında kurulan Dolphin Yunus Terapi ve Aktivite Merkezi, turistlerin yanı sıra tatilciler ve bölge halkının da ilgisini çekiyor.

Öncelikle, ön rezervasyonla tatile gelen ailelerin engelli çocukları için terapi seansları yapan merkez, yunusların gösterileri de ile ilgi görüyor. Alanında uzman veteriner eğitmenler eşliğinde verilen komutlar üzerine sıçrayıp, taklalar atan yunuslar, yaptıkları çeşitli gösterilerle büyülüyor. Eğitmenlerin komutlarıyla havuzda çocuklarla birlikte yüzen yunuslar, istemeleri halinde onları öpüyor hatta kendilerini de öptürtüyor.

TERAPİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Terapi için gelen ailelerin engelli çocukları için de 10 gün boyunca 40 dakikadan oluşan seanslar halinde terapi uygulanıyor. Engelli çocuklar, yunuslar ile beraber yüzüyor, onlarla oynayarak sarılıyor. Türkiye’nin dört bir yanından misafir ağırlayan Dolphin Park,  bir o kadar da yurt dışından ilgi görüyor.

Uygulamadan memnun kaldıklarını söyleyen vatandaşlar ise, terapinin işe yaradığını ve yunusların pozitif enerji ile çoğu hastalığa iyi geldiğini söylüyor.

“YUNUS TERAPİSİ ALTERNATİF BİR UYGULAMA”

Çoğunlukla spastik çocuklar, otistik çocuklar ve hiperaktif çocuklar için yunus terapisinin çok faydalı bir eğitim olduğuna dikkat çeken Yunus Parkı'nın İdari Müdürü Elena Grasimova, “2008 yılından bu yana burada hizmet veriyoruz. Burada kurulmamızın amacı, özel çocuklara yunus terapisi vermek. Çünkü biliniyor ki, yunus terapisi alternatif bir uygulama. Bazı hastalıklarda o kadar beklenmedik bir sonuç gösteriyor ki, çok faydalı oluyor. Ama bu demek değildir ki, terapiden sonra çocuklar birden bire çok yetenekli olacak. Öyle bir şey değil ama öyle şaşırtıcı pozitif insanlar görüyoruz. Eğitimimiz 10 gün boyunca 40 dakikalık seanslar şeklinde oluyor. Dünyadaki en uzun seanslar bize ait. Avrupa'nın birçok ülkesinden ciddi talepler söz konusu. En gergin ve yüzü asık olan kişi bile tebessümle ayrılıyor. Ayrıca özel havuzlarımıza girerek yunuslarımızla yüzüyor, öpüyor ve dokunuyorlar. Marmaris turistik bir yer. Çoğunlukla spastik çocuklar, otistik çocuklar, hiperaktif çocuklar çok faydalı bir eğitim oluyor. Çünkü yunuslar özel dalgalarla vücuttaki kopuklukları yok etmeye başlıyor. Yeni bağlantılar kuruyor. Anne-babalar çocuklarını buraya ne kadar erken yaşta getirirse o kadar iyi. 3. yaştan itibaren eğitimlerimiz başlıyor. Yunusların hepsi burada çocuğumuz gibi. Herkesi bekleriz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 844 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.