Özel eğitim bölümü öğretmen seminerleri başladı

Özel eğitim bölümü öğretmen seminerleri başladı
Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi iş birliğinde özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitim kalitelerini yükseltmeye, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini ve yeterliliklerini artırmaya...

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi iş birliğinde özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitim kalitelerini yükseltmeye, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini ve yeterliliklerini artırmaya yönelik 10 oturumdan oluşan çevrim içi özel eğitim seminerleri başladı.

31 Mayıs 2021 Pazartesi akşamı saat 20.00 itibarıyla zoom platformu üzerinden gerçekleştirilen çevrim içi seminer, hafta içi olmak üzere 11 Haziran 2021 Cuma gününe kadar devam edecek. Eğitimlerin hedef kitlesinde ise Muğla’da ikamet eden özel eğitim öğretmenler, okul öncesi öğretmenler, sınıf öğretmenleri ve veliler yer alıyor.

Moderatörlüğünü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Mine Kizir’in yaptığı çevrim içi seminerin ilk oturumuna Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Özgür Yıldız, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek konuk olarak katılarak düzenlenen etkinlikle ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

“Eğitimde feda edilecek fert yoktur.” ilkesiyle hareket eden bir bilinç içerisinde olduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Yaradan’ın birer armağanı olan özel gereksinimli çocuklarımızın eğitimine özenle ve hassasiyetle yaklaşmaktayız.” dedi.

Özel gereksinimli öğrencilerin özel eğitim programıyla desteklendiğini belirten İl Müdürü Töre, “Muğla genelinde yaklaşık 400 özel eğitim öğretmenimizle birlikte 357 rehber öğretmenimizin desteğiyle özel gereksinimli çocuklarımızın yanlarındayız. Farklılıklarıyla hayatlarımızı renklendiren çocuklarımıza toplam 279 destek odamızla ve 4 farklı ilçemizde faaliyet gösteren 4 Bilim ve Sanat Merkezimizle 589 öğrencimize yönelik eğitim çalışmalarımıza devam etmekteyiz. İl genelinde 360 Destek Eğitim Odasında 788 öğrencimiz, 504 öğretmenimiz tarafından eğitim hizmeti almaktadır. Toplamında 3139 Kaynaştırma öğrencisine eğitim fırsatları sunmakla birlikte 135 Özel Eğitim Sınıfında 673 öğrencimiz eğitim görmektedir.” dedi.

Töre, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak özel gereksinimli tüm öğrencileri ve ailelerini kazanmak, onları ihtiyaç duydukları her türlü eğitsel konuda desteklemek, farkındalık oluşturmak gayesiyle, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi iş birliğinde çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini belirtti.

Ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi akademisyenleri Dr. Öğretim Üyesi Mine Kizir, Dr. Öğretim Üyesi Candan Hasret Şahin ve Dr. Hatice Karakaya kaynaştırma uygulamaları konusu üzerine sunumlarını gerçekleştirdiler.

10 gün boyunca devam edecek olan özel eğitim seminerlerinde;  işitme, görme, zihinsel ve çoklu yetersizliği olan çocukların yanı sıra, üstün yetenekli olan, öğrenme güçlüğü yaşayan, otizm spektrum bozukluğu olan çocukların özel eğitimine yönelik konu başlıkları ele alınacak.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi/Eğitim Fakültesi/Özel Eğitim Bölümü akademisyenleri başta olmak üzere Gazi Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi akademisyenlerinin de sunum yapacağı seminerler hakkında ayrıntılı bilgiye, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü web sayfasından ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi/Eğitim Fakültesi/Özel Eğitim Bölümü web sayfasından ulaşabilirsiniz.

Bu haber toplam 270 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.