Sinem Kaplan

Sinem Kaplan

Özel Muğla Çocuk Akademisi Açıldı

Özel Muğla Çocuk Akademisi Açıldı

Neval ÇOLAK – Sinem KARAKAYA- Muğla’nın Menteşe İlçesi Kötekli Mahallesi’nde Özel Muğla Çocuk Akademisi, okul öncesi çocukları yarınlara kaliteli eğitimle hazırlamak, “geleceğimizi çizmek” adı altında açılışını gerçekleştirdi. İşletmeciliğini Proje Koordinatörü Cansu Çamkerten, Furkan Sedat Çamkerten ve Özgür Karabıyık’ın üstlendiği Özel Muğla Çocuk Akademisi 3-6 yaş grubu çocuklara hizmet verecek.

Muğla Çocuk Akademisi kokteylle açıldı. Açılış törenine, Muğla İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Kavaklıdere eski belediye başkanlarından Nuray Bozyer, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Açılışta konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya, açılışı gerçekleşen eğitim kurumunun Muğla için hayırlı uğurlu olmasını, tüm velilere ve Muğla halkına iyi birer gelecek olmasını dilediğini ifade etti.

Eğitim düzeyinin yüksek olduğu Muğla için çok önemsendiği, eksikliği hissedildiği çocuk akademisinin Muğla’da önemli bir eksikliği gidereceğini ümit ettiğini dile getiren Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir; “Kavaklıdereliler için ayrı bir önemi var buranın. Bu girişimcilerin bir tanesi de Kavaklıdereli. Kavaklıdere hemşerilerimizin de Muğla eğitimine yapmış oldukları bu katkıdan dolayı Özgür Bey kardeşimize ve çalışanlarımıza, başta yavrularımıza ve ailelerine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

“Geleceğimizi Çizmek”

Muğla Çocuk Akademisi olarak sloganımızı “geleceğimizi çizmek” adına şartlandırdık diyen Furkan Sedat Çamkerten; “Binamız kapalı alan olarak 2 Bin 500 metrekare civarında, dış bahçe alanımız Bin 600, 2 Bin metrekareye yakın. Geniş bir bahçe alanımız var, özellikle bahçe alanının bir kısmını çocukların doğa ile iç içe olması için sera olarak kullanacağız. Diğer alanları da oyun alanı olarak değerlendireceğiz. Muğla Çocuk Akademisi’nin ana amacı, çocuklarımızın doğayla, köy kültürümüzle kendi doğal gelişimini esas alıyoruz. Çocuk yağmuru görecek, yağmurda ıslanabilecek. Yağmurda çocuklarımızı dışarıya çıkaracağız, çocuklar ıslanacak. Aslında kendi geleceğimizi çizmek için ailelerin el ele verip, bizlere de destek vermesi gerekiyor. Muğla Çocuk Akademisi olarak sloganımızı “geleceğimizi çizmek” adına şartlandırdık.” dedi.

“14’ü Eğitimci, 1 Pedagog, 3 Hizmetli Personel Hizmet Verecek”

Çocuğun doğasına aykırı davranmadan hareket edeceklerini vurgulayan Proje Koordinatörü Cansu Çamkerten; “Muğla’da ilk. Uzun zamandır bekleyen bir projeydi bu. Branş ağırlıklı çocuk ve ailenin tam desteğiyle çocuk eğitimini, çocuğu sıkmadan, yormadan, oyun eşliğinde güzel vakit geçirebileceği ailelere güvenle bırakabileceği bir yeri esas alarak yola çıktık. Klasik bakış açılarından farklı olsun istedik. Yaklaşımlarla çocuğu esas alarak, çocuğun temel psikolojisini, becerilerini ön plana çıkaracak şekilde esas alarak başladık. Branşlarında tecrübeli 14’ü eğitimci, 1 pedagog, 3 hizmetli olmak üzere toplam 21 personel hizmet verecek.Tüm eğitimcilerimiz alan uzmanıdır. 3-6 yaş grubu öğrencilerine eğitim vereceğiz bu sene. Okulumuz 300 kişi alabilecek kapasitede. Yeni açıldığımız için ilk olarak 100 kişiyi yeterli görüyoruz. Aldığımız öğrencilerin güvenle bakılmasını istiyoruz. Zamanla ekleyeceğimiz çok branşlar var. Örneğin meditasyon, çocuk yogası, bale, tenis gibi eğitimlerimiz olacak. Ailelerle hep iş birliği içerisinde olacağız çünkü çocuğu sadece aldık, sınıfa koyduk akşama kadar yedirdik, içirdik, baktık, gönderdik kesinlikle değil. Çocukların o kadar çok keşfedilecek yanları var ki bütün dönemlerinde her türlü yeteneğinizi, zevkini en doğru şekilde açığa çıkarmamız gerekiyor. Ailenin desteği olmadan eğitim yarı yarıya havada kalır. Anneyle, babayla işbirliği içerisinde, müzik eğitiminde olsun, beden dili eğitiminde olsun hep aile ile işbirliği içerisinde olacağız. Sosyal aktiviteli tüm derslerimizde ailelerimizde katılacak. Doğa gezlerimiz, kamplarımız, temel anlamda çocuğu esas alacağız. Çocuğun doğasına aykırı davranmadan hareket edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bu yazı toplam 4489 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem Kaplan Arşivi
SON YAZILAR