Özel okullar eğitime hazır

Özel okullar eğitime hazır
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yeni eğitim-öğretim yılı yaklaşırken özel okulların durumuyla ilgili yaptığı “Dileyen özel okullar 17 Ağustos...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yeni eğitim-öğretim yılı yaklaşırken özel okulların durumuyla ilgili yaptığı “Dileyen özel okullar 17 Ağustos itibarıyla uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecek’’ açıklamasının ardından yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu süreçten sonra eğitime başlamayı amaçlayan özel okullar birtakım hazırlıklar içerisine girdi. Bu doğrultuda Muğla’da bulunan özel okullar alınan sıkı tedbirler ışığında belirtilen tarihte eğitim faaliyetlerine online başladıklarını duyurdu.  Özel Yönelt Koleji Kurucu Müdürü Ferudun Öztürk, “Telafi programıyla online derslere başladık” dedi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlıkta düzenlenen "MEB Asistan Programı Tanıtım Toplantısı" sonrasında yaptığı açıklamada “özel okullar 17 Ağustos Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecek” dedi. Bakan Selçuk’un açıklamasından sonra Muğla’da bulunan özel okullar alınan sıkı tedbirler ışığında belirtilen tarihte eğitim faaliyetlerine online başladıklarını duyurdu. Özel Yönelt Koleji Kurucu Müdürü Ferudun Öztürk, “telafi programıyla online derslere başladık. 31 Ağustos 2020 tarihinde de 2020-2021 Eğitim Öğretim dönemini Milli Eğitim Bakanlığımızdan yeni bir açıklama gelinceye kadar online olarak başlatıyoruz” dedi.

DAHA VERİMLİ BİR PROGRAMLA ÖĞRENCİLERİMİZİN KARŞISINA ÇIKTIK

 

Öğrencilerine evde okul hayatını mümkün olduğu kadar yaşattıklarını söyleyen Özel Yönelt Koleji Kurucu Müdürü Ferudun Öztürk “Bakanlığımız uzaktan eğitim kararı alınca, Yönelt Koleji olarak tüm birimlerimizde uzaktan eğitime başladık. 13 Mart sonrası online uygulamayla derslerde kurumumuzca çok başarılı olmuştuk. Bu süreçte edindiğimiz deneyimlerle daha verimli bir programla öğrencilerimizin karşısına çıktık. 11 Agustos-31 Ağustos tarihlerini kapsayacak telafi programıyla online derslere başladık. 31 Ağustos 2020 tarihinde de 2020-2021 Eğitim Öğretim dönemini Milli Eğitim Bakanlığımızdan yeni bir açıklama gelinceye kadar online olarak başlatıyoruz. Şurası bir gerçek ki uzaktan eğitimin yüz yüze eğitimin yerini tutması mümkün değildir. Okulun ve okul öğretmeninin öğrencisiyle yüz yüze eğitim öğretim faaliyetini sürdürmesi İzlenecek en doğru yoldur. Ancak ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu gerçekler nedeniyle online dersler yapmak zorundayız. Yönelt Koleji olarak online programları akademik, sanat, spor, yabancı dil dörtlüsüyle veriyoruz. Bu uygulama ve anlayışla öğrencilerimize evde okul hayatını mümkün olduğu kadar yaşatıyoruz” dedi.

“ZORU EN İYİ ŞEKİLDE BAŞARDIK”

Bu süreçte yabancı dil eğitimini aksatmadıklarını belirten Ferudun Öztürk, “Öğrencilerimizin yüz yüze eğitim kadar memnun oldukları düşünülemez. Olağanüstü şartlara hepimiz uymak zorunda kaldık. Aileler sağlık nedeniyle endişeliler. Bir yanda eğitim, diğer yanda sağlık tedirginliği yaşıyorlar. Okul olarak olağanüstü gayret ve çalışmalarla tüm zorlukları aşmaya çalıştık. Hazırladığımız uzaktan eğitim programlarıyla öğrencilerimizden gerekli verimi aldığımızı düşünüyoruz. Bizlere bu konuda velilerimizde çok yardımcı oldu. Hep birlikte zoru başardık. Yapılan çalışmalar Muğla kamuoyunca takdir gördü. Öğrencilerimizden ve velilerimizden çok güzel ve olumlu geri dönüşler aldık. Pandemi döneminde uzaktan eğitimle ders öğretmenleri, sınıf öğretmenleri, koç öğretmenlerle, rehberlik servisiyle ve okul idaresi olarak sürekli öğrencilerimizin ve velilerimizin yanında olduk. Hazırladığımız online programlarla akademik dersleri canlı olarak çok iyi sunduk. Kullandığımız yayınlar uzaktan ders vermeye uygundu. Öğretmenlerimiz ders anlatırken onlar da kitaplarından dersleri takip ederek verimi arttırdık. Yabancı Dil olarak İngilizce ve Almanca eğitimini hiç ihmal etmedik. Dersler etkinlik olarak ve öğrenci katılımıyla sunuldu. Resim, müzik, beden eğitimi, drama, yoga ve benzeri dersler interaktif bir şekilde verildi. Akademik dersler de online etütler, birebir çalışmalar yapıldı. Pandemi süreciyle birlikte sürekli ve devamlı rehberlik hizmeti verildi. Genel motivasyon için veli ve öğrencilerle online canlı katılımlı programlar yapıldı. Canlı sanat gösterileri, müzik dinletileri yapıldı. Hiçbir özel gün ve milli günlerimiz ihmal edilmedi. Milli günlerimizde saygı duruşu yaptık, İstiklal Marşı söyledik, günün anlam ve önemini anlattık. Özel günlerde annelerimizin elini uzaktan öptük. Biz Türkler her türlü şartta zorluklarla mücadele etmeyi biliriz. Pandemi döneminde de aynı anlayışla hareket ettik. Öğrencilerimiz, velilerimizle, öğretmenlerimizle ve tüm çalışanlarımızla zoru en iyi şekilde başardık ve başarmaya devam edeceğimize inancımız sonsuzdur” dedi.

Okul genelinde tüm hijyen kurallarının alındığını belirten Ferudun Öztürk konuşmasına şöyle devam etti: “Okulumuzun genelinde hijyen temizliği ve ilaçlama yapıldı. Sosyal mesafe kuralları için uyarıcı yazılar astık. Okul girişimize ve okulumuzun içerisine dezenfektan makinaları yerleştirildi. Ortak kullanım alanlarında periyodik hijyen çalışması ve ilaç kontrol formları oluşturup, ilgili yerlere astık. İlgili denetlemeler yapılacak. Sınıflarımız sosyal mesafe kurallarına göre dizayn edilip hazırlandı. Oryantasyon eğitiminde hijyen eğitimi verilerek farkındalık yaratma düşüncesindeyiz. Öğretmenlerimiz hijyen ve pandemi eğitimine tabi tutulacak. Çalışan tüm personelimizde ve öğretmenlerimize maske kullanımı zorunlu hale getirilerek takip edilecek.”

Bu haber toplam 764 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.