Özel Sporculardan bir ilk daha

Özel Sporculardan bir ilk daha
Türkiye’de ilk defa organize edilen Tokyo Paralimpik Oyunlarına Atletizm branşı kota kazandıran “ 2021 IPC TÖSSFED İstanbul Atletizm Kupası “ 23 Mart 2021 tarihinde İstanbul Burhan Felek Atletizm Sahasında yapıldı.Kupa müsabakalarına...

Türkiye’de ilk defa organize edilen Tokyo Paralimpik Oyunlarına Atletizm branşı kota kazandıran “ 2021 IPC TÖSSFED İstanbul Atletizm Kupası “ 23 Mart 2021 tarihinde İstanbul Burhan Felek Atletizm Sahasında yapıldı.

Kupa müsabakalarına Özel Sporcular Spor Federasyonuna bağlı “Paralimpik Sporcu havuzunda “ yer alan Avrupa ve dünya şampiyonu atletleri katıldı.

Uluslararası Paralimpik Komite (IPC) Delegesi Iva Maçhova’nın gözetiminde yapılan Kupa müsabakalarını Federasyon Başkanı Birol Aydın, Başkan Vekili Sadettin Akçi , Asbaşkan Ensar Kurt, Asbaşkan Efkan Korkmaz, Kurul Üyeleri, Kulüp Temsilcilerimiz ile Ulusal basın takip etti.

Kupa Müsabakaları sonrası bienspor’a açıklama yapan Federasyon Başkanı Birol Aydın, “Özel Sporcular Federasyonu olarak hep ilkleri başardık, bugün burada yine bir ilki başardık. Ülkemizde ilk defa IPC onaylı bir organizasyon yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Soğuk ve yağmurlu bir havada gerçekleşen turnuvada özel sporcularımız aslanlar gibi mücadele ettiler. Avrupa Şampiyonu olan özel sporcularımız Tokyo Paralimpik Oyunlarına katılacak ve ülkemize madalya kazandırmak için gerekli tüm mücadeleyi yapacaklardır. Turnuvanın başarılı bir şekilde organize edilmesinde emeği geçen TMPK’ya, Yönetim Kurulumuza, Antrenörlerimize , özel Sporcularımıza, partner sporcularımıza, hakemlerimize, gençlik ve spor çalışanlarına , ulusal basınımıza ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 371 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.