Özel yetkili savcıyım dedi 40 bin lira istedi

Özel yetkili savcıyım dedi  40 bin lira istedi
Muğla’da cep telefonundan kendisini özel yetkili savcısı olarak tanıtan bir kişiye 40 bin lira havale etmek isteyen 56 yaşındaki emekli R.I, polisin devreye...

Muğla’da cep telefonundan kendisini özel yetkili savcısı olarak tanıtan bir kişiye 40 bin lira havale etmek isteyen 56 yaşındaki emekli R.I, polisin devreye girmesi ile birlikte dolandırılmaktan son anda kurtuldu. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memurlarının zamanında müdahalesi ile dolandırılmaktan kurtulan R.I. karakola giderek şikâyetçi oldu.

Türkiye’de son dönemlerde artış gösteren vatandaşları telefonla dolandırma olayının bir yenisi Muğla’da yaşandı. Telefonda kendisini özel yetkili savcı olarak tanıtan kişinin sözlerine inanan 56 yasındaki R.I. kendisinden istenilen 40 bin TL’yi parayı yatıracağı sırada devreye polisler girdi ve dolandırıcılık olayı son anda önlendi.

Muğla’nın Yatağan ilçesinde bulunan Termik Santral’den emekli olan 56 yaşındaki R.I.’nın iddialara göre evde bulunduğu sırada cep telefonu çaldı. Telefonu açan R.I. kendisini özel yetkili savcı Ramazan Çömlek olarak tanıtan kişiyle konuşmaya başladı. Telefonda kendisini özel yetkili savcı olarak tanıtan Ramazan Çömlek, yapılan istihbarı çalışmalarda R.I.’nin Ziraat Bankası’nda bulunan şahsi hesabının PKK Terör örgütü için kullanıldığının ortaya çıktığını söyledi. Bu sözler üzerine şok olan R.I., kendisinin terör örgütü ile hiç bir bağlantısının bulunmadığını belirterek kendisini savundu.  

Önce güven sağladı

Telefonda konuşan ve kendisini Ramazan Çömlek olarak tanıtan kişi ilk olarak olayın şokunu yaşayan R.I.’ya ‘seni araştırdık sen masumsun suçluları yakalamak için bize yardım etmelisin’ sözlerini söyleyerek güven sağladı. Daha sonra telefonda ki kişi R.I.’ya bu olayı çözmek için verecekleri hesap numarasına 40 bin TL yatırmasını ve kesinlikle telefonu kapatmamasını istedi. Bu teklifi kabul eden R.I., evde bulunan eşine kısaca durumu anlattıktan sonra istenilen parayı yatırmak için Muğla Adliye binasında bulunan PTT şubesine gitmek için yola çıktı.

Eşi durumu polise bildirdi

R.I. evden ayrıldıktan bir süre sonra evde bulunan eşi durumu polise bildirmeye karar verdi ve telefonla 155 Polis İmdat Hattı’nı aradı. Olayın ortaya çıkmasının ardından Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Masası polisleri R.I.’yı bulmak için harekete geçti. Polis telsizinden R.I.’nın kullandığı aracın plakası diğer ekiplere verilerek görüldüğü yerde otomobilin durdurulması istenildi. Diğer yandan hırsızlık masası ekipleri R.I.’nın gideceği yeri öğrendikten sonra hızla adliye binasına geçti. Bir süre sonra R.I. telefonla konuşarak otomobili ile adliye binasına geldi ve para yatırmak için bina içerisinde bulunan PTT şubesine gitti. Adliye binasına gelen polis ekipleri R.I.’nın arabasını park halinde bulunca hemen şubeye doğru yöneldi. Şubeye giren polis memurları telefonla konuşan R.I.’yı kendisine verilen hesaba 40 bin TL yatıracağı sırada engelledi ve olası bir dolandırıcılık olayının önüne geçti.

Gerçekleri duyunca yaşadıklarına inanamadı

Adliye binası içinde bulunan PTT Şube’sinde gerçek polisler ile karşılaşan R.I. dolandırılmak üzere olduğunu öğrenince büyük bir şok yaşadı. Kendisini dolandırılmaktan kurtaran polislere birçok kez teşekkür eden R.I., “Ne olduğunu anlamadım. Arayan kişi kendisini savcı olarak tanıttı. İstediklerini yapmayı kabul ettim. Bir elim direksiyonda diğer elim telefonda buraya kadar geldim. Telefondaki kişi olayın çok gizli olduğunu ve bunu hiçbir polise anlatmamam gerektiğini söyledi. Dediklerinin hepsine inandım, hala şok içerisindeyim” dedi.

PTT Şubesi’nden çıkarılan R.I. kendisini arayan telefon numarası ile verilen hesap numarasını polise bildirdikten sonra şikâyetçi olmak üzere karakola gitti.

Bu haber toplam 553 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.