Özel Yönelt Eğitim Kurumları Öğrencileri MUN Konferansı Düzenledi

Özel Yönelt Eğitim Kurumları Öğrencileri MUN Konferansı Düzenledi
Muğla Özel Yönelt Anadolu ve Fen Lisesi MUN (Model Birleşmiş Milletler Konferansı ) düzenledi. 3 gün süren konferansta öğrenciler hem sorunları tartışıp,...

Muğla Özel Yönelt Anadolu ve Fen Lisesi MUN (Model Birleşmiş Milletler Konferansı ) düzenledi. 3 gün süren konferansta öğrenciler hem sorunları tartışıp, çözüm aradılar hem de düzenledikleri etkinliklerle eğlendiler.

Muğla Özel Yönelt Eğitim Kurumları Uluslar arası MUN konferansı düzenledi. Özel Yönelt Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, konferansta dünya sorunlarına çözüm aradılar. Konferansa ilçelerden ve il dışından öğrencilerde katılım gösterdi. Katılımcı öğrenciler danışman öğretmenleri eşliğinde konferansa katıldılar. Öğrenciler dünya sorunları ile ilgili bilinçli ve sorumlu olduklarını dile getirdiler. 3 gün süren konferansta öğrenciler hem sorunları tartışıp, çözüm aradılar hem de düzenledikleri etkinliklerle eğlendiler.

Öğrencileriyle gurur duyduğunu dile getiren Muğla Özel Yönelt Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ferudun Öztürk; “ Öğrencilerimiz uluslar arası bu platformda dünya sorunlarına çözüm getirebilmeyi, birbirlerini saygı ve sabırla dinleyebilmeyi, ikna kabiliyetleriyle kendilerini kanıtlayabilmeyi amaçladılar. Yapılan konferansın tüm detaylarını öğrencilerimiz hazırladı her şeyle onla ilgilendiler. Biz üzerimize düşen her desteği sağladık onlara. Ama bu başarı onlarındır. Bize bu fikirle geldiklerinde hem çok sevindik hem de gururlandık. Muğla’da ilk defa gerçekleşen bir etkinlik bu. Uluslar arası bir etkinlik ayrıca. Öğrencilerimiz çok uzun süre çok çaba sarf ederek bugüne hazırlandılar. Web sitelerini bile kendileri kurdular. Biz her konuda öğrencilerimizin arkasında onlara destek sağlıyoruz bu şekilde de devam edeceğiz. Bizim için onların başarısı, özgüvenleri ve girişimcilikleri çok önemli. Böyle güzel bir projeye ev sahipliği yapmaktan çok mutluyuz ve gururluyuz.” İfadelerinde bulundu.

Düzenlenen MUN projesinde önemli rol oynaya Yönelt öğrencilerinden Merve Karakaş; “ daha öncesinde bu etkinliğe birkaç kez katılmıştım ve okulların bunu kendi içlerinde organize ettiklerini gördüm arkadaşlarım tarafından.  Bunun için dedim ki neden yönelt koleji bunu yapmasın. Okul müdürümüzde bizi destekledi, diğer idareciler de destekledi. Daha sonrasında daha önce bu etkinliğe katılmış arkadaşlarımla konuşup bu etkinliği düzenlemeye karar verdim. İlk başta iki kişi başladık. Sonrasında sınıfları gezdik bu konu hakkında fikri olan insanları öğrendik ve dedik ki bizimle birlikte bu etkinliği düzenlemeye yardım eder misiniz? Hepside kabul ettiler.  Geçtiğimiz Mayıs ayından bugüne gelen bir etkinlik aslında. Mayıs ayından Ekim ayına kadar bu konferans için uğraştık, çalıştık. Bütün tatilimizi yok sayarak çalıştık. Çok yorulduk bu süreç içerisinde. İzin konusunda bir problem olduğunda gece saat 5’te acaba çözülecek mi diye düşünüyordum. Yani hem fiziksel olarak hem duygusal olarak yorulduk ama şimdi bu ortamı görünce iyi ki gerçekten uğraşmışız diyorum” dedi.

Bu haber toplam 1295 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.