“Özlemle Atamıza Koşuyoruz” etkinliği düzenlendi

“Özlemle Atamıza Koşuyoruz” etkinliği düzenlendi
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü etkinlikleri kapsamında Ula Gölet’te “Özlemle Atamıza...

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü etkinlikleri kapsamında Ula Gölet’te “Özlemle Atamıza Koşuyoruz” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte 1,5 ve 10 kilometrelik parkurlar ve 4 kategoriden oluşan koşu yarışı ve halk yürüyüşüne 140 sporcu katıldı.

Haber Merkezi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Ula Gölet’te “Özlemle Atamıza Koşuyoruz” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte 1, 5 ve 10 kilometrelik parkurlar ve 4 kategoriden oluşan koşu yarışı ve halk yürüyüşüne 140 sporcu katıldı.

Etkinliğe CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Parti Meclis Üyesi Gizem Sayar Özcan, CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Daire Başkanları, Meclis Üyeleri, belediye personelleri ve sporcular ile vatandaşlar katıldı.

1, 5 ve 10 kilometrelik parkurlardan oluşan koşu yarışı, Büyük Kadınlar/Erkekler, Halk Yürüyüşü (1999 ve öncesi doğanlar) ve Küçük Kızlar/Erkekler(2008-2009 doğumlu) olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirildi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş,  halk yürüyüşünün ve koşusunun startını vererek,  halk koşusuna katıldı.

“EN ÖNEMLİ KONU ATA’MIZIN BİZE GÖSTERDİĞİ YOLDA YÜRÜMEK”

Yarış önce konuşma yaparak, 10 Kasım ve 29 Ekim gibi etkinlikleri Covid-19 nedeniyle tam anlamıyla kutlayamadıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “10 Kasım’ları ve 29 Ekim’leri arzu ettiğimiz gibi, gönlümüzden geçtiği gibi coşkuyla sokaklara yansıyan şekilde kutlayamıyoruz çünkü aramıza Covid-19 girdi. Umarım en az sıkıntıyla bu dönemi atlatacağız. En önemli konu Ata’mızın bize gösterdiği yolda yürümek. Bugün dahi 100 yıl sonra dehasıyla yol gösterdi. Son zamanlarda bu yürüyüşte bu yollardan sapan, farklı yollara sapan ve maalesef karşı devrimci diyebileceğimiz bir hareketle farklı yönlere ülkeyi götürmek isteyen var. Biz, hiçbir şekilde Atamızın bize gösterdiği yoldan hiçbir taviz vermeden, her türlü güçlüğe rağmen onun yolunda bugün olduğu gibi yürümeye ve koşmaya devam etmeliyiz. Umutsuz olmaya hiçbir şekilde halkımız yok. Eğer Atamızı gerçekten anlıyor ve onun ideallerine sahip çıkıyorsak, onun 1919’da Samsun’a çıktığı durumdaki ülkenin halini düşünerek, oradan yaptığı büyük mücadeleyle Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurması ve yaptığı devrimleri aklımıza getireceğiz. Onun iadelerine inanan gençlerimi var. Kol kola vereceğiz, yürüyeceğiz. Atamızın hedeflerine ulaşmaya çalışacağız, ona olan borcumuzu ödeyeceğiz” dedi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise, “Atamızı anmak için bir araya geldik. Önemli olan Atamızı anmak değil onu anlamak. Çünkü o dünyanın en büyük devrimcilerinden. Bugün burada bu etkinliği, bu yürüyüşleri yapabiliyorsak Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Atamızı anarak, anlayarak onu ve bize bıraktığı mirası yaşatmaya edeceğiz” dedi.

Etkinlikte 5 bin metre Kadınlarda Zeliha Ünlü, 5 Bin metre erkeklerde Salih Miraç Büyükaslan, 10 Bin metre kadınlarda Gönül Babayiğit, 10 Bin metre erkeklerde İdris Özbudak ve Onur Ulaş birinci oldu. Etkinlik yarışmada dereceye girenlerin ödüllendirilmesinin ardından sona erdi.

Bu haber toplam 731 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.