Padişahlığa özeniyor

Padişahlığa  özeniyor
Parti Meclis Üyesi ve İstanbul Milletvekili Umut Oran “Recep Tayyip Erdoğan padişahlığa ve halifeliğe özeniyor. Şu anda başkanlık sistemini getirmeye...

Parti Meclis Üyesi ve İstanbul Milletvekili Umut Oran “Recep Tayyip Erdoğan padişahlığa ve halifeliğe özeniyor. Şu anda başkanlık sistemini getirmeye çalışıyor” dedi.Muğla Belediyesi ve Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği tarafından Türkan Saylan anısına 'Cumhuriyetin Değerleri ve Türkiye’nin Kırılganlıkları' konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran ilginç açıklamalarda bulundu.

CHP Milletvekili umut Oran “Recep Tayyip Erdoğan padişahlığa ve halifeliğe özeniyor. Cumhuriyet Atatürk’ün en büyük eseridir. Cumhuriyet milli mücadelenin ürünüdür. Emperyalistler ve kapitalistler güçlük çıkardı. Mustafa Kemal Atatürk akıllara durgunluk veren bir başarı öyküsüyle onların üstesinden geldi. Demokrasi sadece sandık ve seçim değildir. Demokrasi aynı zamanda bir yaşam biçimidir. Recep Tayyip Erdoğan, padişahlığa ve halifeliğe özeniyor. Şu anda başkanlık sistemini getirmeye çalışıyor. Bu sistem şu anda ülkemiz için uygun değil. Bizim gibi toplumlarda başkanlık sistemi krallık, padişahlık ve diktatörlük gibidir” dedi.

Bu haber toplam 511 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.