Pandemi sürecinde whipple ameliyatı ile sağlığına kavuştu

Pandemi sürecinde whipple ameliyatı ile sağlığına kavuştu
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Önder Özcan ve ekibi tarafından 56 yaşındaki...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Önder Özcan ve ekibi tarafından 56 yaşındaki hasta pandemi sürecinde pankreatikoduodenektomi (Whipple) ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Neval Çolak

Genel Cerrahi Kliniğinin en zor vakalarından olan Whipple ameliyatı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ekipleri tarafından başarıyla yapıldı.

Ameliyatın ardından Genel Cerrahi Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Önder Özcan “Pandemi sürecinde son derece zor bir ameliyatı büyük başarı ile tamamlayarak hastamızı sağlıklı bir şekilde evine uğurladık" dedi.

Özcan sözlerine şöyle devam etti:

“Diyabetik ve yüksek tansiyon şikayetleri nedeniyle takip altında olan 56 yaşındaki hasta daha önceki yıllarda da birkaç kez girişimsel işlem yapılmış olup son zamanlarda karın ağrısı ve bulantı, kusma şikayetlerinin artması üzerine diğer branşlar tarafından tetkik ve tedavilerin yapılmasına rağmen düzelmeyen tablosu ardından yapılan genel cerrahi taramalarında tespit edilen şikayetlerinin üzerine genel durumunun düzeltilmesinin ardından planlanan Whipple ameliyatı başarı ile gerçekleştirilmiş olup, hastamızın post op takiplerinde de herhangi bir sorun yaşanmamıştır. Ameliyatın ardından 5. günün sabahında yapılan kontrolünde hastamızın oral sıvı gıda alımı açık olup yatak dışında, odada dolaşarak normal hareketlerini yapabilmektedir.Pankreas başı, bu bölgeye yakın safra yolları ve 12 parmak bağırsağı tümörlerinde uygulanan Whipple ameliyatları bu hastaların hayatını kurtarıyor.Bu süreçte hastane yönetimine, meslektaşlarıma ve ameliyathane ekibime verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim.”

Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan 56 yaşındaki hasta kendisini oldukça iyi hissettiğini belirterek, ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Önder Özcan ve ekibine teşekkür etti.

Bu haber toplam 2573 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.