Paraları yerken yakalandılar

Paraları yerken yakalandılar
Türkiye’nin dört bir tarafında vatandaşları ‘FETÖ terör örgütüne hesaplarınızdan para aktarılmış’ diyerek insanları dolandıran şebekenin...

Türkiye’nin dört bir tarafında vatandaşları ‘FETÖ terör örgütüne hesaplarınızdan para aktarılmış’ diyerek insanları dolandıran şebekenin organizatörleri H.A ve A.E Muğla Asayiş Polisi tarafından İstanbul’da 5 yıldızlı bir otelde düzenlenen baskınla yakaladı. Zanlıların üzerinden 25 bin lira nakit para, 21 bin liralık ziynet eşyası ele geçirildi. Sorguları tamamlanan H.A ve A.E Muğla’da savcılığa sevk edildi.

Telefonla ulaştıkları A.D. ile Ö.K'ye kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan 2 kişi, "Banka hesabınızdan terör örgütlerine para aktarıldığını belirledik. Hesabınız terör örgütünün eline geçmiş. Seni kurtarmamız için parayı çekip, talimatlarımızı bekle" dedi. Bir süre sonra telefonla arayarak para ve ziynet eşyalarını isteyen şüphelilerle buluşan A.D. ve Ö.K, 46 bin 200 lira ile 25 bin lira değerindeki altını bu kişilere teslim etti. Daha sonra dolandırıldıklarını anlayan iki kadın, olayı polise bildirdi. Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, eşkali belirlenen şüphelilerin C.B. ve A.K. olduğunu tespit etti. Gözaltına alınan C.B. ile A.K, "dolandırıcılık" suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Dolandırıcılık şebekesinin elamanları işi organize edenlerin H.A ve A.E olduklarını paraları ve altınları onlara gönderdiklerini söyledi. Muğla Asayiş ekipleri İstanbul polisi ile temasa geçti. H.A ve A.E’nin telefonları teknik takibe alındı. H.A ve A.E’nin İstanbul’da 5 yıldızlı bir otelde oldukları belirlendi. Polis ekipleri otele baskın düzenledi. H.A ve A.E otel odasında kadınlarla alem yaparken suçüstü yakalandı. Zanlıların üzerlerinde 25 bin lira nakit para 21 bin lira değerinde ziynet eşyası ele geçirildi. 21 bin liranın ise banka hesaplarında olduğu belirlendi. Muğla’ya getirilen şebekenin organizatörleri emniyet sorgularının ardından savcılığa sevk edildi.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 2010 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.