Paralarını alamayan şoförler isyan etti

Paralarını alamayan şoförler isyan etti
Bodrum’da bir grup şoför esnafı, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı öncülüğünde 6 kooperatifin birleşmesi ile kurulan güçbirliği şirketinden paralarını alamadıkları gerekçesiyle basın...

Bodrum’da bir grup şoför esnafı, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı öncülüğünde 6 kooperatifin birleşmesi ile kurulan güçbirliği şirketinden paralarını alamadıkları gerekçesiyle basın açıklaması yaptı.

Bugün sabah saatlerinde Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası önünde basın mensuplarına açıklama yapan yaklaşık 20 şoför esnafı, 50’den fazla şoförün 500 - 600 bin TL civarında alacaklarını ödenmediğini savundu. Kimi şoförlerin ise durumu yargıya intikal ettirdiği ifade etti.

Açıklamayı okuyan şoför esnafından Ufuk Kurt, “Bugün burada bulunmamızın nedeni, esnaf odamızın 6 kooperatifin birleşmesi ile kurduğu, asıl amacı burada çalışan S plakalı araçların daha iyi bir ortamda, hem fiyat, hem de iş olarak daha fazla şoför arkadaşımıza destek olmak adına kurulmuş Güçbirliği şirketidir. Bu şirket bodrumda gerek personel, gerek okul ve gerekse Milli Eğitim’in yapacağı ihalelere tek başına grip, bu ihaleleri alarak, bizlere bu işleri eşit bir şekilde dağıtıp, odasına kayıtlı esnafına destek olmak adına Hasan Kablı’nın önderliğinde kurulmuştur. Bizlere anlatılan bu şekilde olmuştur. Daha sonra Güçbirliği şirketi ilk olarak 2 tane özel okulun ihalesini almış, bizlere buralarda çalışmamız için teklifler yapmış ve sözleşmeler imzalanarak 2015 - 2016 öğretim sezonu başlamıştır. İlk dönem bitmiş ve herhangi bir sıkıntı olmamıştır. İkinci dönemin son 3 ayı ödemelerde aksamalar olmuş ve bu 3 aylık ödemeler yapılmadan okul kapanmıştır. Bizlerde ilk sene olmasından dolayı sıkıntılar olabileceğini ancak ödemelerin er geç yapılacak söylemlerinden ötürü beklemeye geçmiştik. Yaz sezonu sonuna kadar birçok arkadaşımıza herhangi bir ödeme söz konusu olmamıştır. 2016 - 2017 sezon açılışı yaklaşınca bu okullarda çalışan görevli arkadaşlar bizleri tek tek aramış ve ihaleleri tekrar Güçbirliği Şirketi’nin aldığını tekrar çalışmamız halinde gecikmiş ödemelerimizin yapılacağını beyan etmişlerdir. Bizlerde oda başkanımızın beyanları doğrultusunda kendisine güvenerek işi kabul etmiş ve yeni sözleşmeleri imzalayarak işe başlamış bulunduk. Dedikleri gibi olmasa da gecikmiş ödemeleri aylara yayarak kapatmaya çalışmış ancak olmamıştır. Daha sonraki görüşmelerimizde kredilerin çekileceği bu şekilde ödemelerin yapılacağı bir kaç defa dile getirilmiş fakat bunlar hep sözde kalmıştır. Yani becerememişlerdir. Şoför arkadaşlarımıza sürekli yalanlar söyleyip oylamış ve sezon sonuna kadar bizleri bir nevi kullanmışlardır. Çünkü eğer bu işin sonunu getiremezler ise özel okullarla yaptıkları sözleşmelerde bulunan tazminatı ödemek zorunda kalacakları için bu yola girmişlerdir. Yani kendi iş bilmezliklerinin bedelini şoför arkadaşlarımıza ödetmişlerdir.” dedi.

Bu haber toplam 812 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.