Park Ortasında Gizemli Taşlar

Park Ortasında Gizemli Taşlar
Muğla’nın Menteşe ilçesi Muslihittin Mahallesi’nde bulunan bir parka atılmış vaziyetteki tarihi eserler gizemini koruyor. Arkeologlar, üzerinde Grekçe...

Muğla’nın Menteşe ilçesi Muslihittin Mahallesi’nde bulunan bir parka atılmış vaziyetteki tarihi eserler gizemini koruyor. Arkeologlar, üzerinde Grekçe yazılı olan sütunların 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu’nda yer alan Roma dönemine ait sunak taşı olabileceğini, bunun tam olarak yapılacak incelemelerden sonra netlik kazanacağını belirtirken, sütunların kesinlikle tarihi eser vasfında olduğunu vurguladı.

Süleyman Akbulut

Muğla’nın Menteşe ilçesi Muslihittin Mahallesi’ndeki bir parkta atılmış vaziyette bulunan sütunlar mahalle sakinlerinin dikkatini çekiyor.

Park Ortasında Gizemli Taşlar

Doğalgaz ya da yol yapım işi nedeniyle yapılan kazılarda ortaya çıkmış olabileceği tahmin edilen sütunların yaklaşık 10 gündür parkta atılı vaziyette olduğu öğrenildi.

Konuya ilişkin görüşlerine başvurduğumuz arkeologlar, sütunların üzerindeki yazının Grekçe olduğunu ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu’nda yer alan Roma dönemine ait sunak taşı olabileceğini, bunun da tam olarak yapılacak incelemelerden sonra netlik kazanacağını belirtirken, sütunların kesinlikle tarihi eser vasfında olduğunu vurguladı.

Taşların yaklaşık 10 gündür söz konusu parkta olduğunu dile getiren mahalle sakinleri ise, “Üzerinde eski yazıların bulunduğu bu taşların doğalgaz ya da yol yapım çalışmalarında ortaya çıkarıldığını düşünüyoruz. Bu taşlar buraya atılalı neredeyse 10 gün oluyor. Bu konunun muhatabı olan resmi kurumların şimdiye kadar bu taşları incelemek üzere buradan alıp, götürmesi gerekiyordu. Kültür varlıklarının mahalle aralarında bu şekilde atılmış olması üzücü. Bu taşları bulan görevlilerin bu durumu en azından ilgili Kültür ve Turizm ya da Müze Müdürlüğü’ne bildirmeleri gerekiyordu. Bu taşlarla kim ilgilenecek? Tarihsel bir sürece tanıklık ettiğine inandığımız bu taşlarla ilgili gereken incelemenin bir an önce yapılmasını istiyoruz” dediler.

Bu haber toplam 1498 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.