Park sorunu çözüme kavuşamıyor

Park sorunu çözüme kavuşamıyor
***Yol Üstü Otopark Ücretleri uygulaması ile kent içinde araç trafiğini rahatlatmak, park ettikleri yerlerde uzun süre bırakılan araçlar yerine sirkülasyonu sağlamak amacıyla yapılmasına rağmen Menteşe’de yeterli otopark...

***Yol Üstü Otopark Ücretleri uygulaması ile kent içinde araç trafiğini rahatlatmak, park ettikleri yerlerde uzun süre bırakılan araçlar yerine sirkülasyonu sağlamak amacıyla yapılmasına rağmen Menteşe’de yeterli otopark alanı bulunmadığı için uygulamanın amacına ulaşmadığı görüldü.

***Menteşe’de yaşanan park sorunundan şikayet etmekten yorulduğunu söyleyen Şevket Akın adlı vatandaş, “Biran önce Menteşe’nin otopark sorunu çözülmeli” dedi. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı Haziran 2020 tarihli Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla Yol Üstü Otopark Ücretleri uygulaması başlamıştı. Trafik yoğunluğunun azaltılması planlanan uygulamanın amacına ulaşmadığı görüldü.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 26 Mart tarihinde uygulamaya ilişkin yaptığı basın açıklamasında, Muğla genelinde araç trafiğini rahatlatmak, park ettikleri yerlerde uzun süre bırakılan araçlar yerine sirkülasyonu sağlamak ve kent merkezinin hareketliliğini artırmaya yönelik, il genelinde belirlenen dört bölge için otopark ihalesinin Ocak ayı içerisinde gerçekleştirildiği ifade edilmişti.

Menteşe’de yeterli otopark alanı bulunmadığı için araçlarını mecburen ücretli yol üstü otopark alanına bıraktığını söyleyen bazı vatandaşlar, artık bu park alanlarında da yer bulamamaktan dert yandı.

Yerel yöneticilerin yaşanan otopark sorunu ile ilgili girişimlerde bulunması gerektiğini söyleyen Şevket Akın adlı vatandaş, “Menteşe’de yeteri kadar otopark olmadığı zaten belli. Yol üstü parkları ücretli yaptılar ona da ‘tamam’ dedik fakat artık oralarda bile aracımızı park edecek yer bulmakta zorlanıyoruz. Araçsız merkeze gelmemiz zaten mümkün değil. Alışveriş yapacağımız zaman 5 dakika aracımızı park halinde olan araçların yanına bırakalım istiyoruz o zaman da trafik sorunu yaratıyoruz. Doğal olarak diğer araç sürücüleri bu durumdan rahatsız oluyor. Araç park edilecek yer ararken günümüzün yarısı bitiyor resmen. Yerel yöneticilerimizden ricamız biran önce yaşanan bu otopark sorunumuza çare bulmaları” dedi.

Bu haber toplam 370 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.