Park ücretleri vatandaşı kaçırdı

Park ücretleri vatandaşı kaçırdı
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı Haziran 2020 tarihli Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla Yol Üstü Otopark Ücretleri uygulaması başladı. Park yeri belirlenen noktalarda parkomat görevlileri mesaiye başlarken,...

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı Haziran 2020 tarihli Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla Yol Üstü Otopark Ücretleri uygulaması başladı. Park yeri belirlenen noktalarda parkomat görevlileri mesaiye başlarken, ücretli park alanlarının boş kaldığı görüldü.

Sinem Korkmaz

Muğla Büyükşehir yönetmeliği ile yürürlüğe giren yol üstü park ücretleri uygulaması 25 Mart 2021 tarihi itibariyle uygulanmaya başladı.  Park yeri belirlenen noktalarda parkomat görevlileri mesaiye başlarken, ana caddelerde ki  araç yoğunluğunun azalması dikkatlerden kaçmadı.

Ana caddelerin ücretli yol uygulamasından sonra rahatlamış göründüğünü söyleyen vatandaşlar, “Ana caddeler araç yoğunluğu azaldığı için rahatlamış görübilir fakat araç sahipleri ücretin uygulanmadığı yerlere akın ediyor” dedi.

“ARAÇ YOĞUNLUĞU AZALDI DA NE OLDU?”

Yol üstü park ücretleri uygulamasının pandemi sonrası başlaması gerektiğini söyleyen bir vatandaş,  “Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu park ücretleri sonrası görüyorsunuz ki yollar boş kaldı. Ana caddelere uygulamayla rahatladı diyenler bir de gidip ara sokaklara baksınlar. İş saatleri içerisinde arabamı koyduğum yere dahi artık ücret ödüyorum. Asgari ücret ile çalışan insanların günlük parası zaten ne ki birde park ücreti ödesin? Esnafların işletmelerinin önü ücretli olması dolayısıyla, vatandaş gidip rahatça alışveriş bile yapamıyor. Şimdi ana caddeler ücretli oldu, araç yoğunluğu azaldı da ne oldu? Araç sahipleri ücretin uygulanmadığı yerlere akın ediyor. Bu sefer ara sokaklar araba yığını oldu. İnsanlarımız pandemi döneminde zaten ekonomik olarak zorluk çekiyor. Keşke bu uygulama pandemi sonrası faaliyete geçseydi. Ana caddeler tabi boş kalır insanımız resmen park ücretinden kaçıyor ” dedi.

 

 İLÇELER İÇİN ÇALIŞAMLAR DEVAM EDİYOR

Yürürlüğe giren yol üstü park ücretleri Menteşe, Ula, Yatağan, Ortaca, Dalaman ve Fethiye’yi kapsayan bölgelerde faaliyete başladı.

Bodrum, Milas, Marmaris ve Datça’yı kapsayan diğer iki bölge için Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale çalışmaları devam ettiği öğrenildi. Ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, yol üstü otopark alanlarında, otopark işletmesi bitiş ve başlangıç saatleri arasında parklanma yapan araçlardan ücret alınmayacağı belirtildi.

ÜCRETLİ YOLLAR VE SAATLERİ

Menteşe’de Abdi İpekçi, Recai Güreli, İsmet Çatak, Şehit Özden Aşınmaz, Zübeyde Hanım Caddelerinde 08:00 ile 20:00 arası, Cumhuriyet Caddesinde 08:00 ile 22:00 arası, Özer Öztürk ve Haluk Özsoy Caddelerinde ise 08:00 ile 18:00 saatleri arasında park ücreti alınacak.

Bunun yanı sıra Cemil Şerif Baydur ve Çamlık Sokakta 08:00 ile 20:00 arası, Sağlık, Hastane, Kıbrıs, Akasya, 12. Ve 14. Sokata ise 08:00 ile 18:00 arası park ücreti alınacak.

0-15 dakika arası ücretsiz olacak olan uygulamaya göre araç sahiplerinden 15-30 dakika arası 5 lira, 30-60 dakika arası 6 lira, 60-120 dakika arası ise 7 lira alınacak. Ayrıca 2 saatin ardından her saatte 3 lira ücret eklenecek.

Bu haber toplam 3250 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.