Paskal güven tazeledi

Paskal güven tazeledi
Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olağan genel kurul toplantısında yapılan seçime tek liste ile giren Başkan Nurol Paskal, şoför esnafının oyunu alarak yeniden güven tazeledi.Şoförler Odası’nın Kongre Salonu’nda...

Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olağan genel kurul toplantısında yapılan seçime tek liste ile giren Başkan Nurol Paskal, şoför esnafının oyunu alarak yeniden güven tazeledi.

Şoförler Odası’nın Kongre Salonu’nda yapılan genel kurul toplantısına; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, Milas’taki STK başkanları, çevre ilçelerin oda ve kooperatif başkanları, siyasi parti yöneticileri, belediye meclis üyeleri, banka yöneticileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda şoför esnafı katıldı.

Divan üyelerinin seçimiyle başlayan genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

“YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI”

Zeytin Dalı Harekâtı’nı hatırlatarak Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başarılar, şehitlerimize rahmet ve yaralı askerlere şifa dileyerek açılış konuşmasına başlayan Nurol Paskal, 2014-2018 yıllarına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Muğla’nın büyükşehir olmasının ardından şoför esnafı için yeni bir dönem başladığının altını çizen Paskal, şoför esnafının sıkıntıların en kısa sürede çözüme kavuşturulması için girişimlerde bulunmaya devam edeceklerini belirterek, “Kırsal kesimden taşıma yapan kooperatif ve köy statülü araçlarımızın ÖTTA’na dönüşüm projesi içerisinde bulunmasıyla ilgili durum esnafımızı zorlamakta olup, bu durumun sosyo-ekonomik zorlukları en ince ayrıntısına kadar yetkililere anlatılmaktadır. Kooperatif başkanı ve üyelerimizle koordineli bir şekilde sorun aşılmaya çalışılmaktadır. Bu planlamanın acele edilmeden sağlıklı bir şekilde yapılacağının doğru olacağı bildirilmiştir. Bir başka yolcu taşımacılığı ve öğrenci servisi yapan ‘S’ plaka sahibi üyelerimiz için rutin yapılan bütün işlemler odamız tarafından takip edilerek uygulanmaktadır. Servislerle ilgili Büyükşehir Belediyemizce çıkarılan servis yönetmeliği servisçi esnafımıza anlatıldı. Yeni çalışma kuralları esnafımıza zaman geçmeden aktarılmıştır.” dedi. Odanın faaliyetlerini aktaran Paskal, kamyoncu ve taksici esnafının da sıkıntılarının çözümü için girişimleri olduğunu belirterek konuşmasını tamamladı.

Paskal’ın konuşmasının ardından denetim kurulu raporu ve gelir-gider tablosu okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Tokat, şoför esnafından bir konuda özel anlayış beklediklerini ifade ederek, “Mevzuat değişikliklerine göre, yerel yönetimler kendilerini ayarlamak ve bu değişikliklere belirlenen süreler içerisinde riayet etmek zorundalar. Bu nedenle kanun ve mevzuat düzenlemeleriyle bizlerin üzerine yüklenmiş bazı vazifelerin, sadece büyükşehir ve ilçe belediyelerin tasarrufuy muş gibi gösterilerek faturaların bizlere kesilmesi çalışılması doğru yaklaşımlar değildir.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 648 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.