Patara yarışı, Muğla’da sona erecek

Patara yarışı, Muğla’da sona erecek
Yeni nesil yarış sloganı ile Bursa ve Kastamonu’da düzenlenen yarışın ardından 2020 Patara yılı nedeni ile Kaş-Patara-Letoon-Seydikemer arasında gerçekleştirilecek.3.Bisiklet...

Yeni nesil yarış sloganı ile Bursa ve Kastamonu’da düzenlenen yarışın ardından 2020 Patara yılı nedeni ile Kaş-Patara-Letoon-Seydikemer arasında gerçekleştirilecek.

3.Bisiklet yarışı olan Patara 2020 ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı. Katılımcıların Patara yılında hem muhteşem bir parkurda sürüş keyfi yaşayacaklarını hem de kıyasıya bir rekabette yarışacaklarını söyleyen Muğla Bisiklet İl Temsilcisi İlker Cömert, yarışa ilişkin açıklamasında “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020 yılını Patara yılı ilan etmesi ile özenli ve güzel bir organizasyon hazırlığı yaptık. Yarışa 12 ülkeden amatör bisikletçiler katılacak, 14-75 yaşları arasında kadınlarda ve erkeklerde 10’ar kategoride bisiklet tutkunları kıyasıya mücadele edecekler. Bu yarış ile tüm dünyaya yeni nesil yarış sloganı ile tüm dünyada pandemi döneminde en uygun spor olarak gösterilen bisiklet sporunda geldiğimiz noktayı hem de 2020 Patara yılında, Kaş’ın, Patara’nın Seydikemer ve Letoon’un tüm güzelliklerini gösterme şansımız olacak” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun, Antalya ve Muğla Valiliklerinin yarış için her türlü desteği verdiklerini ifade eden Cömert, “Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ömer İlman, Yarışın ilk etabı için Kaş Kaymakamımız Şaban Arda Yazıcı, sporun bizzat içinden önemli bir bürokrat, yine Kaş Belediye Başkanımız Mutlu Ulutaş bu tür organizasyonların bölge için önemine inanmış önemli isimler. İkinci etap için ise Seydikemer Belediye Başkanımız Yakup Otgöz, Belediye Başkan yardımcılarımız Mustafa Ali Türkan, Ramazan Kaynak, Mustafa Karakuş ve Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüz Harun Yiğit’in destekleri ile inşallah güzel bir yarış dönemi geçireceğiz. Bu yarışla tüm dünyanın gözü Kaş’ta Patara ve Seydikemer Letoon’da olacak” diye konuştu.

ANTALYA’DA BAŞLAYAN ETAP MUĞLA’DA SONA ERECEK

500’e yakın bisiklet tutkunun katılacağı yarışın ilk etabında yarışmacılar 19 Eylül Cumartesi günü Kaş Merkez’den start alarak, Kaputaş Plajı, Kalkan ve Patara’dan geçtikten sonra, Letoon Anti Kentinde Finish görecek. İkinci gün ise Muğla Seydikemer Belediyesi katkıları ile Letoon’dan start alacak olan Patara 2020 Granfondo Karadere Plajı, Kumluoava, Saklıkent etaplarının ardından Seydikemer şehir merkezinde sona erecek. Yeni Nesil yarış sloganı ile Pandemi kuralları kapsamında natürel start ile gerçekleştirilecek yarış kapsamında katılımcılar geceyi Karadere Plajında geçirecek. Yarışın ödül Töreni ise 20 Eylül de saat 13:30 da Seydikemer Şehir Merkezinde 2.Etabın sonunda gerçekleştirilecek.

Bu haber toplam 1025 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.