Patlayan borudan akan suyla mahalleyi temizlediler

Patlayan borudan akan suyla  mahalleyi temizlediler
Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de devam etmekte olan doğalgaz çalışmaları nedeniyle Muslihittin Mahallesi İmeciler Sokak’taki içme suyu ana hattında...

Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de devam etmekte olan doğalgaz çalışmaları nedeniyle Muslihittin Mahallesi İmeciler Sokak’taki içme suyu ana hattında patlama meydana geldi. Patlama sonucu engel olunamayan akıntıya müdahale gecikince, mahalleli “su ziyan olmasın” diyerek, akan suyla sokaklarını temizledi.

Teslime Yıldırım

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Muslihittin Mahallesi İmeciler Sokak’ta yürütülen doğalgaz çalışmaları sırasında içme suyu ana hattında patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle mahalle bir an da sular altında kaldı. Mahalleli ise, akan suyu değerlendirerek, sokaklarını temizledi.

Ana hatta oluşan patlak nedeniyle yaklaşık 2 saat süreyle akan suya müdahale gecikince, mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi. Bu patlaklarının genellikle su ana hatlarının nereden geçtiğinin bilinmemesi nedeniyle meydana geldiğini savunan doğalgaz firması yetkilileri, durumu şu sözlerle açıkladı:

“Su hatlarının geçtiği yerleri elbet araştırıyoruz fakat bize gösterilen yerlerde de su hattı bulunabiliyor. Bu yüzden de bu gibi patlaklar meydana gelerek, bazı zararlar ortaya çıkabiliyor. Su hattına dokunduğumuz an da biz, MUSKİ yetkililerine anında haber veriyoruz. Bizim görevimiz bu.”

Mahalle sakini Mehmet Akkuş, “Saatlerdir gelip suyu kesecekler. Akan suya günah. Müdahalelerde geç kalınıyor. İki saattir buradan akan su, mahallelinin 3 günde kullanacağı su neredeyse. Zaten şehirde su sıkıntısı yaşanıyor, bir de bu kayıplarla suyumuz tükeniyor. Bu arızalara müdahale geciktirilmemeli” dedi.

Doğalgaz firması ekipleri ile yetkilileri, altyapısı olmayan ve tarihi binaların bulunduğu ara sokakların fazlaca olduğu bir şehirde doğal gaz çalışmalarının zorluklarını dile getirdi. Ekipler son derece dikkatli olmaya çalıştıklarına dikkat çekti.

Mahalle sakini Mahmut Çiriş de, “Bu tür durumlarda hassasiyet olması lazım. Bu yıl neredeyse suyumuzu yollara akıttık. Herkes özen göstermeli. Öyle görünüyor ki sularımız bu şekilde heba oluyor” diye tepki gösterdi.

MAHALLELİ AKAN SUYLA TEMİZLİK YAPTI

Patlama sonucu engel olunamayan ve boşa akan suyun durdurulması için müdahale gecikince, mahalleli “su ziyan olmasın” diyerek, ellerine aldıkları kova ve faraşlarla mahalleyi temizledi.

Bu haber toplam 1701 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.