Pazara barikatlı engel

Pazara barikatlı engel
Muğla’nın Menteşe ilçesi Kurşunlu Caddesi’nde Perşembe günleri kurulan giyim pazarına konuşlandırılan polis barikatları vatandaşların ve pazarcıların tepkisine yol açtı.Sinem KorkmazMuğla Menteşe ilçesi Kurşunlu Caddesi’nde...

Muğla’nın Menteşe ilçesi Kurşunlu Caddesi’nde Perşembe günleri kurulan giyim pazarına konuşlandırılan polis barikatları vatandaşların ve pazarcıların tepkisine yol açtı.

Sinem Korkmaz

Muğla Menteşe ilçesi Kurşunlu Caddesi’nde kurulan giyim pazarı çevresine yerleştirilen polis barikatları pazar esnafının tepkisine yol açtı.

Pazarcıların bisiklet yolunu kapattıkları iddiasıyla, birkaç kişinin şikâyeti üzerine polis barikatlarının kurulduğunu söyleyen pazarcılar, "pandemi döneminde zaten normalin altında satış yapıyorduk birde başımıza barikat engeli çıktı" dedi.

"İŞİMİZİ ENGELLİYORLAR" 

Pandemi dolayısıyla satışlarında düşüş olduğunu söyleyen pazarcı esnafı, "Bisiklet yolunu kapatıyoruz diye böyle bir çözüm bulmuşlar. Allah aşkına bir bakın bu çözüm mü yoksa sorun mu? Polis barikatlarıyla çevremizi kapatarak bizi resmen kafese aldılar. Zaten pandemi dolayısıyla normal olan satışlarımızın yarısı kadar satış yapıyoruz birde bu barikatlar gelince işimiz iyice etkilendi. Müşteriler bu hengameye girmek istemiyorlar. Alanımızın daraldığı gibi birde müşterinin alışveriş yapma imkanı çok zorlaştı. Bu uygulama yanlış bir uygulama. İnşallah en kısa zamanda bu soruna bir çözüm bulunur çünkü bu uygulama pazarcıyı da müşteriyi de sıkıntı" dedi.

"SATIŞ YAPAN ESNAFA YAZIK" 

Pazarda rahatlıkla alışveriş yapamadıklarını söyleyen Burcu Özer, "Hangi şehirde böyle bir uygulama var? Bakar mısınız tezgahlardan ürün bakacağız diye canımız çıkıyor. Böyle bir alışveriş yapabilme mantığı yok. Yetkililer bir an önce bu sıkıntıya bir çözüm bulmalı. Zaten haftanın bir günü olan bir pazar. Rahatlıkla alışveriş yapmak istiyoruz. Bu barikatların kalkmasını istiyoruz. Burada satış yapan esnafa da yazık. İnsanlar ne yapacağını şaşırmışlar. 1 gün kurulan pazar kimseyi rahatsız etmez. Neden böyle bir uygulama yapılmış, önlem alınmış anlamakta zorluk çekiyoruz açıkçası" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 493 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.