Pazarda Ejder Meyvesini Gören Hayrete Düşüyor

Pazarda Ejder Meyvesini Gören Hayrete Düşüyor
SİNEM KARAKAYA- Muğla Perşembe Pazarı’nda ejder meyvesini görenler hayrete düşüyor. Vatandaşların görünce şaşkınlıkla baktığı ejder meyvesi,...

SİNEM KARAKAYA- Muğla Perşembe Pazarı’nda ejder meyvesini görenler hayrete düşüyor. Vatandaşların görünce şaşkınlıkla baktığı ejder meyvesi, pazarda ilk defa duyanların yoğun ilgisini çekiyor. Fakat çoğunlukla yurt dışından getirilen ejder meyvesi, ateş pahası fiyatlarından dolayı vatandaşlar almaya pek yanaşmıyor.

Pazarda Ejder Meyvesini Gören Hayrete Düşüyor

Tropik meyve olduğu için fiyatların normal olduğunu söyleyen pazar esnafı Sevilay Doğulu, ejder meyvesinin nadir bulunan bir bitki olduğunu söyledi. Görenleri hayrete düşüren ejder meyvesinin fiyatı ebadına göre değişiyor. Dört boydan oluşan ejder meyvesinin en küçüğü 15 TL iken en büyüğü 30 TL’den alıcıyla buluşuyor.

Ejder meyvesinin özellikle bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten Pazar esnafı Sevilay Doğulu; “Görenler çok şaşırıyor. Sürekli bu nedir diye soranlar oluyor. Çok faydalı bir meyve. Vücudun su ihtiyacını karşılıyor. Bağırsakları çalıştırıyor ve tok tutucu özelliği var. Tat olarak kivinin biraz daha tatlı hali diyebiliriz. Ejder meyvesinin içi kiviye benziyor. Beyaz da çıkıyor, pembe de çıkıyor. Ilık bölgelerde yetişen bir meyve” dedi.

Bu haber toplam 1649 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.