Pazarda sosyal mesafeye uyulmadı

Pazarda sosyal mesafeye uyulmadı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ‘sosyal mesafe’ uyarılarına rağmen, Menteşe’de Perşembe günleri kurulan halk pazarında vatandaşların sosyal...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ‘sosyal mesafe’ uyarılarına rağmen, Menteşe’de Perşembe günleri kurulan halk pazarında vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymayarak alışveriş yaptıkları gözlendi. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun kademeli normalleşme uyarılarına rağmen, sokaklar ve tüketici pazarları, salgın öncesindeki görüntüleri aratmadı.

Sinem Karakaya

1 Haziran itibariyle ‘Kontrollü Normalleşme Süreci’ne girilmesinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ve Bilim Kurulu üyelerinin ‘sosyal mesafe’ uyarılarına vatandaşların rağbet etmeyişi toplumda endişeye yol açıyor.

Ülke genelinde görülen sosyal mesafeye uymama görüntüleri dün Muğla’nın Menteşe ilçesinde kurulan Perşembe Pazarı’nda da görüldü. Menteşe’de vatandaşların sosyal mesafe kuralını hiçe sayarak alışveriş yaptıkları gözlendi. Vatandaşların maske takma zorunluluğunu yerine getirirken, sosyal mesafeye uymamaları dikkat çekti.

Uyarılara rağmen, sokaklar ve tüketici pazarlarında ortaya çıkan görüntüler, salgın öncesindeki dönemi aratmadı.

MASKE VAR, MESAFE YOK

Pazara alışveriş için gelen ve normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte pazarda kimsenin kurallara riayet etmediğini söyleyen Güngör Demir adlı vatandaş, “Ben pazara alışveriş için geldim. Listemdeki ihtiyaçları alıp hemen dönüyorum ama normalleşme sürecine girdikten sonra sanki eski hayatımıza geri döndük. Tezgâhlar çok kalabalık. Maske var ama mesafe yok. Dikkat etmezsek vakalar çoğalır. Vatandaşların biraz daha bilinçli olması gerekir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 648 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.