“Pembe Aslında Siyahtır” Oyunu Seyircisiyle Buluştu

“Pembe Aslında Siyahtır” Oyunu Seyircisiyle Buluştu
SİNEM KARAKAYA- Muğla Valiliği himayesinde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaşlığında yürütülen “Bağımlılıkla...

SİNEM KARAKAYA- Muğla Valiliği himayesinde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaşlığında yürütülen “Bağımlılıkla Mücadele” kapsamında “Pembe Aslında Siyahtır” adlı tiyatro oyunu, ortaöğretim öğrencileriyle buluştu.

“Pembe Aslında Siyahtır” Oyunu Seyircisiyle Buluştu

İstanbul Tiyatro Balans’ın oyuncularının sahne aldığı oyunu Menteşe Milli Eğitim Müdürü,  İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ilgiyle izledi. Uyuşturucu bağımlılığı konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan tiyatro oyununda,  bağımlılık sonrası kişi hayatının nasıl paramparça olduğu anlatıldı.

Menteşe’de sahne almasının ardından 1 Kasımda Bodrum’da gösterilen tiyatro oyunu                               4 Kasım’da Marmaris, 5 Kasımda ise Fethiye’de sahne alacak.

Oyun hakkında bilgi veren İstanbul Tiyatro Balans’ın kurucusu Metin Karaman; “ Oyunumuzun adı “Pembe Aslında Siyahtır” Neden bu oyunu tercih ettik? Biliyorsunuz, aile çekirdek kurum. Çekirdek aile aslında ülkeyi, devleti temsil ediyor. Aile içinde yaşanan sorunlar gençlerimizi maalesef uyuşturucu tuzağına düşürebiliyor. Gençliğe “Hep pembe rüyalar göreceksin, bunu kullan.” diye başlayan bir tuzak var karşımızda. Aslında pembe ile gösterilen rüyalar, pembe değil siyah!  “Bir kereden bir şey olmaz, benim çocuğuma bir şey olmaz”  şeklinde vurdumduymaz davranırsak eğer, gençliği kaybedeceğiz. Gençlik bizim geleceğimiz, eğer geleceğimizi böyle kör edilirse aile kurumu bitmiş olacak. Bu illete bulaşmış olan çocuklarımızın,  bu illetten kurtulması lazım. Oyunumuz ünlülerin barkovizyon görüntüsü ile başlıyor. Fakir bir ailenin oğlu, zengin bir ailenin kızı,  oyunumuzun kahramanlarını oluşturuyor. “Bu İlletin zengini, fakiri; kızı, erkeği yok. Bu illete bulaşma, bu illete bulaşırsan ölürsün!” oyunumuzun mesajı. Alt metinde herhangi bir maddeyi kullanırken göstermiyoruz, kullandıktan sonraki keyif anını vermiyoruz. Yerde sürünme anını veriyoruz. Oyunumuz “Gerçek sevgiyi annende babanda ara, o sana yeter.” mesajı ile bitiyor.” Dedi.

Bu haber toplam 1288 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.