“PERŞEMBE AKŞAMI BİSİKLETÇİLERİ” FARKINDALIĞI

“PERŞEMBE AKŞAMI BİSİKLETÇİLERİ” FARKINDALIĞI
Muğla’da Muğla Bisiklet Derneği tarafından her hafta Perşembe günleri akşam saatlerinde düzenlenen etkinlikle bisiklet kullanıcıları için farkındalık oluşturuluyor.Her Perşembe günü akşam saatlerinde bir araya gelen dernek...

Muğla’da Muğla Bisiklet Derneği tarafından her hafta Perşembe günleri akşam saatlerinde düzenlenen etkinlikle bisiklet kullanıcıları için farkındalık oluşturuluyor.

Her Perşembe günü akşam saatlerinde bir araya gelen dernek üyeleri, bisikletleri ile kent merkezinden hareketle, bisiklet yolundan şehir içinde belirlenen güzergâhta tur atarak bisiklet yolları ve bisiklet kullanıcıları için farkındalık turu oluşturuyor.

“AMACIMIZ BİSİKLET KULLANIMININ GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE ARTMASI”

Muğla Bisiklet Derneği Başkanı Gül Özkan, düzenlenen etkinlik için yaptığı açıklamada, “Muğla kent merkezi içerisinde var olan bisiklet yolları üzerine araçların park edilmesi, mevcut yollarda bisiklet harici Motosikletlerin girmesi, tali yollardan çıkan araçların bisikletlileri yok sayması, bisiklet kullanıcıları için hem tehlike oluşturuyor, hem de bizleri zor durumda bırakıyor. Yaşanan bu olumsuzlukların farkına varılması adına, insanlarımızın bu konularda daha duyarlı olmaları için bisikletlerimizle farkındalık etkinliği düzenliyoruz. Ülke genelinde ‘Perşembe Akşamı Bisikletçileri’ diye her ilde oluşturulan bisiklet sevenler gurubuna ithafen özellikle perşembe akşam saatlerini seçtik. Amacımız şehrimizde bisiklet kültürünün yerleşmesi,  insanlarımız arasında bisiklet kullanımının güvenli bir şekilde artması ve var olan bisiklet yollarının geliştirilmesidir.” diye konuştu.

Başkan Özkan şöyle devam etti: “Bugün biz dernek üyelerimizle bu turu gerçekleştirdik. Her perşembe akşamı hava şartlarının elverdiği sürece bu etkinliğimizi devam ettirmeyi düşünüyoruz. Dileğimiz başta Sayın Valimiz olmak üzere katılabilecek tüm protokolü ve 7 den 70’e tüm Muğlalıların bu etkinliğe katılımlarını bekliyoruz. Amacımız, son zamanlarda güzel Muğla’mızda yaşanan olumsuzluklara karşı böyle güzel bir farkındalıkla da akıllarda kalmak.” dedi.

Bu haber toplam 415 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.