PERŞEMBE PAZARI’NDAKİ GİRİŞE YENİ DÜZENLEME YAPILACAK

PERŞEMBE PAZARI’NDAKİ GİRİŞE YENİ DÜZENLEME YAPILACAK
Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla TV’de Cüneyt Ertan’ın hazırlayıp sunduğu Gündem Muğla programına katıldı. Canlı yayında vatandaşların sorularını yanıtlayan Başkan Gümüş, Perşembe Pazarı girişindeki...

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla TV’de Cüneyt Ertan’ın hazırlayıp sunduğu Gündem Muğla programına katıldı. Canlı yayında vatandaşların sorularını yanıtlayan Başkan Gümüş, Perşembe Pazarı girişindeki alan için yeni bir projenin hazırlandığını duyurdu. Gümüş, eleştiriler yapılan alanda bulunan havuzun bu yüzden geçici olarak toprak doldurularak çiçeklendirildiğini söyledi. Bahattin Gümüş, aynı zamanda Kent Meydanı’nın yılbaşında hizmete gireceğini de duyurdu.

Muğla Matbaacılık Gazetecilik Şirketi bünyesindeki Muğla TV’de Cüneyt Ertan’ın hazırlayıp sunduğu Gündem Muğla programının bu haftaki konuğu Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş oldu. Başkan Gümüş, canlı yayında vatandaşların sorularını yanıtladı ve bazı açıklamalarda bulundu.

2018 yılından bu zamana çalışmaları devam eden Menteşe Kent Meydanı hakkında bilgilendirme yapan Başkan Gümüş,  çalışmaların yüzde 80-90 oranında tamamlandığını ve yılbaşından sonra hizmete gireceğini söyledi.

“İNŞALLAH YILBAŞINDAN SONRA MENTEŞE HALKIMIZIN HİZMETİNDE OLACAK”

Başkan Gümüş, “Kent meydanı mülkiyet olarak Menteşe Belediyesi’ne ait. Müteahhitliğini Büyükşehir Belediyesi yaptı. Bilindiği gibi kentimizde otopark sorunu da var. 4 katlı 600 araç kapasiteli otopark olacak. Bölge itibariyle stadın yanında. Konum olarak çok iyi bir noktada. 600 araç kapasiteli otoparkla Menteşe’de otopark sorunu çözecek çok iyi bir yer olacak. Pandemi döneminde birkaç müteahhit değişti, tabi kolay değil. Dolar 10 lirayı geçti. Bundan birkaç hafta önce Osman başkanımla birlikte teknik gezi yaptık orada. Son noktaya gelmiş durumda. Yüzde 80-90 civarı bitmiş durumda. Yılbaşı itibarıyla teslim edeceklerini söylediler. Orası gerçekten otopark sorununu çözecek. Kapalı çarşı olacak. 30 tane iş yeri olacak. Bu iş yerleri Menteşe Belediyesi’ne ait olacak ve üstünde de gerçekten müthiş bir meydan var. O meydanla beraber Muğla’nın değerini yükselten, katma değerini bir tık daha yukarı taşıyan bir kent meydanı inşallah yılbaşından sonra Menteşe halkımızın hizmetinde olacak. Otopark ücretli olacak evet ama Osman başkanımın söylediğine göre yol kenarlarına göre daha ekonomik olacak. Otopark sorunu da çözülmüş olacak bir sirkülasyon olacak” dedi.

PERŞEMBE PAZARI’NIN GİRİŞİNDEKİ ALANDA DÜZENLEME YAPILACAK

Perşembe Pazarı’nın girişince yer alan havuzla ilgili eleştirilere de yanıt veren Başkan Gümüş, o alanda yeni bir proje yapılacağını duyurdu. Gümüş, “ Perşembe Pazarı bölgenin en büyük pazarlarından bir tanesidir. Perşembe Pazarını yeniledik. Işıklandırması kaldı sadece o da bitince çok güzel olacak.  O havuzda belli bir sıkıntı vardı, kirleniyordu yıkılacağı içinde geçici olarak Park Bahçe Müdürlüğümüz tarafından güzel gözükmesi açısından toprak doldurarak çiçeklendirildi. Yakın zamanda o havuz yıkılacak ve o meydanda yeni bir proje yapılacak. Proje şu an çizim aşamasında. Yeniden güzel bir meydan haline gelecek” dedi.

KURŞUNLU MEYDANINDA “MEYDAN DÜZENLEMESİ” YAPILDI

Kurşunlu Meydanı hakkındaki eleştirilere de cevap veren Başkan Gümüş, şunları söyledi:

“Orada meydan uygulaması yapıldı. Park bahçe uygulaması farklı, meydan uygulaması farklı. Çoğu yere park yeşillik yaptığımız için oraya da yeşillik bekledi vatandaşlar ama oraya meydan uygulaması yapıldı. Caminin tadilatı devam ediyor. Camiyle birlikte bir bütün haline gelecek. Yukarı taraftaki insan hakları parkında yeterince yeşillik çalışması yapıldı zaten. Orası bir park değil, meydan. Kentin geçmişi olan kültürümüzde olan kurşunlu meydanımız. Düzenleme de ona göre yapıldı. Yılbaşında inşallah caminin de hizmete girmesiyle daha güzel bir görünüme kavuşacak. Kod problemiyle ilgli olarak, camiyle meydanın bir kodda olması çok istendi. Caminin geçmişte orijinal haliyle 60 cm olarak daha aşağıdaymış. Onun kazısı yapıldı cami yine aşağıda ama bir basamakla çıkılacak. İlk baştaki düşüncemiz proje bir bütün olsun, aynı hizada olmasıydı. Hatta Vakıflar Bölge Müdürlüğüyle ortak proje yapmayı bile düşünmüştük. Ama sonradan gerçekleşmedi. Suya ilgili bir sıkıntı da yok. Su drenajı yapıldı.”

Bu haber toplam 318 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.