Pervin Töre sessizliğini gazetemize bozdu

Pervin Töre sessizliğini gazetemize bozdu
Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş’ın ölümünün ardından ortaya atılan iddiaların merkezinde yer alan Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin...

Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş’ın ölümünün ardından ortaya atılan iddiaların merkezinde yer alan Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre,  günlerdir süren suskunluğunu gazetemize bozdu. Hakkında ortaya atılan iddiaların tamamen asılsız olduğuna vurgu yapan İl Müdürü Töre, “Gerçek dışı bilgi ve belgelerle tarafıma sistematik bir linç girişimi başlatılmıştır” dedi.

Süleyman Akbulut

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş’ın kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesinin ardından ölümüne neden olduğu ileri sürülen torpil baskısı iddialarına günler sonra açıklık getirdi.

09 Eylül Çarşamba günü internet sitesi üzerinden yayın yapan bazı haber sitelerinde “Muğla'da 'torpil'e direnen başarılı eğitimci Hüdayi Baş bedelini hayatıyla ödedi” başlıklı yalan haberlerle, şahsına yönelik büyük bir iftira kampanyası başlatıldığını savunan Pervin Töre, “Haberde bahsedildiği üzere Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş’ı makam odasından kovduğum, Hüdayi Baş’ın fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı ve hastanede hayatını kaybettiği iddiası tamamen asılsızdır” dedi.

“MERHUMLA 12 GÜNDE HİÇBİR İLETİŞİMİM OLMADI”

08 Eylül Salı günü sabah saatlerinde hayatını kaybeden Hüdayi Baş’ın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamına en son 28 Ağustos Cuma günü gelmiş olduğunu ve bu tarihten sonra merhum Hüdayi Baş ile vefatına kadar ki geçen 12 günlük süreçte yüz yüze ya da telefon ile herhangi bir iletişiminin olmadığına dikkat çeken İl Müdürü Töre, şunları söyledi:

“Hüdayi Baş, 31 Ağustos Pazartesi günü İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gelmiş burada kendisini rahatsız hissettiğini belirtmiş ve 112’ye haber verilerek hastaneye kaldırılmıştır. Aynı gün acil servisinden taburcu olmuştur. Hüdayi Baş bu süre zarfında Olgunlaşma Enstitüsü’ndeki görevine devam etmiştir. Basında çıkan haberlerde iddia edildiği gibi 28 Ağustos 2020 tarihinde yapılan görüşmeden sonra değil, 31 Ağustos Pazartesi günü rahatsızlanmıştır ve aynı gün taburcu olmuştur. Olgunlaşma Enstitüsü Hüdayi Baş 08 Eylül Salı günü ise evinde sabah saat 08.30 sıralarında eşi tarafından hareketsiz bir şekilde bulunmuş, 112 ekiplerine haber verilmiş, fakat hayatını kaybettiği anlaşılmıştır.”

“TARAFIMA SİSTEMATİK BİR LİNÇ GİRİŞİMİ BAŞLATILMIŞTIR”

“Merhum Hüdayi Baş’a mobing uygulandığım ve bunun sonucunda geçirdiği kalp krizi sonucu öldüğü algısı oluşturularak toplumda infial yaratılmaya çalışılmış, gerçek dışı bilgi ve belgelerle tarafıma sistematik bir linç girişimi başlatılmıştır” diyen Pervin Töre, Olgunlaşma Enstitüsü’nde yapılan sınav hakkında gelen yoğun şikayetler ve CİMER başvuruları üzerine hakkında başlatılmış ve devam etmekte olan bir inceleme süreci var olduğunu da doğruladı.

“HABER SİTELERİNE KARŞI HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI”

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Merhum Hüdayi Baş’a Olgunlaşma Enstitüsü Müdürlüğü görevini yürüttüğü süreç boyunca, kurumun gelişmesi, başarının artması adına her türlü desteği verdiğim; eğitime ömür ve gönül vermiş bir insandı; tarafıma atılan ‘bir eğitimcinin, bir mesai arkadaşının ölümüne sebep olduğu iftirası’ kabul edilebilir değildir. Gerçek dışı yayın yapan, haber sitelerine karşı hukuki süreç başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1634 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.