PINAR GÜLTEKİN DAVASININ 6. DURUŞMASI GÖRÜLDÜ

PINAR GÜLTEKİN DAVASININ 6. DURUŞMASI GÖRÜLDÜ
Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesine ilişkin davanın 6'ncı duruşması yapıldı. Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada cinayetten sonra olay yerine giderek delilleri gizlemeye çalıştıkları...

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesine ilişkin davanın 6'ncı duruşması yapıldı. Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada cinayetten sonra olay yerine giderek delilleri gizlemeye çalıştıkları suçlamasıyla haklarında iddianame hazırlanan sanığın annesi Ayten ve babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ile ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın sanık olarak savunmaları alındı.

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesine ilişkin davanın 6'ncı duruşması görüldü. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ek iddianamede Cemal Metin Avcı'nın bazı yakınlarının, suç delillerini yok edip gizlediklerine dair haklarında yeterli şüphe bulunduğuna kanaat getirilerek ayrı ayrı cezalandırılmaları talep edildi.

Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada cinayetten sonra olay yerine giderek delilleri gizlemeye çalıştıkları suçlamasıyla haklarında iddianame hazırlanan sanığın annesi Ayten ve babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ile ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın sanık olarak savunmaları alındı.  Ye3ni iddianame ile davada yargılanacak sayısı 6’ ya yükseldi.

“EVDE DETAYLI TEMİZLİK YAPILMIŞTI”

Cemal Metin Avcı’nın eski eşi Eda Karagün, “Cemal’in yapmış olduğu suç ile bir ilgim yoktur. Üzerime yapılan suçlamaları kabul etmiyorum. En büyük mağdurlardan biri benim. Bir yandan çocuğumu büyütmeye çalışıyorum. Yeni bir hayata hazırlanıyoruz. Sadece ilişkileri olduğunu öğrendiğim zaman şüphelendim ve bağ evine gittim. Kıza bir şey yapmış olabileceği için. Kızla ilişkisi olduğunu kayıp olduğu zaman öğrendim. Son zamanlarda Cemal yaylada çok zaman geçiriyordu. Ben de şüphelendim. Cemal 4 gün çok tedirgindi. Normalde iştahı çok iyidir. Yemek yemesi kesildi, durgunlaştı. En son kızla Cemal’in görüştüğünü öğrendiğimde kıza bir şey yaptığını düşündüm. Olayı öğrendikten sonra Cemal’in babasını aradım, bağ evine gittik. Önce depoya sonra da eve girdik. Evde detaylı temizlik yapılmıştı. Evliliğimin iyi olduğunu düşünüyordum Acaba kız orada mı, orda mı birlikte oldular, beni orada mı aldattılar. Bir sürü soru. Bir insan 5 gün kayı olur mu? Cemal’in bir şey sakladığı belliydi ve ben olayları öğrendikten sonra aklıma gelen tek yer ise bağ eviydi. Bu yüzden e oraya gittim.” dedi.

Eski eş Eda Karagün’e mahkeme başkanı Cemal’in vücudundaki yaraların farkına varıp varmadığını sorduğunda ise Karagün, “Denizde kolunun iç bölümünde morarma vardı. Kolunun diğer tarafında da kesik vardı. Dükkanda olduğunu söyledi. Motor kaldırırken kestirdim dedi. Kolunda bıçak kesiği vardı. Ayağındaki yarayı hatırlamıyorum. Hep eli kolu kesik geldiği için dikkatimi çekmemiş olabilir. Babasının iş yerinde çalıştığı için böyle yaralanmalar yaşardı” şeklinde konuştu.

“ALLAH BARIN BELASINI VERSİN”

Cemal Metin Avcı’nın annesi Ayten Avcı, “Eşim beni arayarak Cemal’in bir kavgaya karıştığını ve Akyaka’da sorguda olduğunu söyledi. Cemal’e mesaj attım ‘oğlum çıkınca beni ara, haberdar et’ diye. Sonra Eda söyledi bana durumun Pınar ile ilgili olduğunu. ‘Allah Cüce’nin belasını versin’ dedim. Tanıştıysa barda tanışmıştır dedim. Daha sonra yaylaya gittik. Eda evde temizlik yapıldığını söyledi. Çocuklar bizden daha çok gelirdi. Eda ‘ben bıraktığımda ev böyle değildi2 dedi. Gökhan’la sigara içmeye dışarı çıktık. Sigara izmaritlerimizi orada bulunan konteynırın içine attık” dedi.

Baba Selim Avcı, "Eşim, ben, Gökhan ve Eda ile birlikte bağ evine gittik. Eda tek başına gitmek istedi. Biz de yalnız bırakmak istemedik. Evin temiz olduğunu Eda söyledi bize. Orayı biz depo olarak kullanıyoruz. 20 dakika durduk. Eşim ve Gökhan sigara içmişler. Sigarayı bidonu içine attılar. Sonra eve döndük. Beni Karakol komutanı aradığında Cemal’in suçunu itiraf ettiğini ve Pınar’ı öldürdüğünü söyledi. Ben Cemal’in bu suçu işlediğini telefonda komutandan öğrendim” dedi.

Sanık Şükrü Gökhan Orhan ise Avcı ailesiyle iş ortağı olduklarını ve cinayetle bir ilgisinin olmadığını savundu.

“ÇOK PİŞMANIM”

Davada konuşan katil zanlısı Cemal Metin Avcı, “Pınar’ın canlıyken yakılmadığını daha önce de bütün ifadelerimde belirtmiştim. Olayın en başından beri her şeyi açık bir şekilde anlattım. Gizlediğim hiçbir şey yok. Evet ben suçluyum ve çok pişmanım. Benim adım Cemal Metin Avcı diye betim yedi sülalemi suçluyorlar. Ortada olmayan şeylerle suçlamalar yapılıyor. Ben başından sınuna kadar her şeyi anlattım. Bir tek çelişkili ifadem yok. Suçluyum evet. Bir dosyadan benzer arabalar gösteriliyor fakat hiç biri bizim araçlarımız değil. Bu ispatlı. Hala avukat senin araban oradaymış diye savunma yapıyor. Açık ve net görünüyor o arabalar aynı değil. Bilirkişi nasıl benzer arabalar der aklım almıyor. Ben bile arabaların farklı olduğunu model ve kasasına kadar söylüyorum. Bu arabalardan ailemi suçlamaya çalışıyorsunuz. Ben suçluyum evet bu zaten ortada. Ben suçluyum diye benim ailem de mi suçlu? Beni tanıyan herkes mi suçlu? Ailemi suçlamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Varilden sigara izmariti çıktı diye suçluyorsunuz. Variller aynı değil ki. İzmarit çıkan varil evimizdeki bahçemizdeki çöp varili. Benim hayatım bitti zaten ama ailemi bu işe karıştırmayın. Diyeceğim tek şey iyi ki o keşif yapılmış. Herkes tek başıma o varili kaldırabildiğimi gördü yoksa daha ne suçlamalar yapılırdı aileme. Fakat ben her şeyi tek başıma yaptım bunu da keşifte kanıtladım” dedi

Öte yandan Pınar Gültekin’in öldürülmesine ilişkin görülen davada Pınar Gültekin’in telefon kayıtları için ABD’ye yazılan müzekkereye olumlu cevap geldiği söylendi.

Dava 1 Kasım 2021 tarihine ertelendi.

Bu haber toplam 551 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.