Pizza Crudo Kapılarını Öğrencilere Açtı

Pizza Crudo Kapılarını Öğrencilere Açtı
SİNEM KORKMAZ- Pizza Crudo’dan örnek davranış. Muğla Menteşe Emirbeyazıt mahallesi Mola CityEde faaliyet gösteren Pizza Crudo, işletmelerinin kapılarını...

SİNEM KORKMAZ- Pizza Crudo’dan örnek davranış. Muğla Menteşe Emirbeyazıt mahallesi Mola CityEde faaliyet gösteren Pizza Crudo, işletmelerinin kapılarını öğrencilere açtı.

Pizza Crudo’nun sahibi Utku Karayel,  her gün 10 öğrenci ile kendi personel yemeklerini paylaşacaklarını belirtirken, ders çalışmak isteyen öğrencilerin gelip, ikram kahvelerini içerek ders çalışabileceklerini belirtti.

“Crudo’nun Kapıları Üniversite Öğrencilerine Açık”  başlığı altında sosyal medya hesaplarında paylaşımda bulunan işletme, yaptıkları paylaşımda “Pizza Crudo ailesi olarak, genç neslin yanında olmayı kendimize görev edinmek istiyoruz. Toplumsal duyarlılık ve son dönemde yaşanan olayların önemini vurgulamak için tüm insanlığı sağduyuya davet ediyoruz. Haftanın her günü personel öğünümüzü “öğrenci kimlik kartını” gösterme şartıyla 10 öğrenci kardeşimiz ile ücretsiz paylaşmak istiyoruz. Bununla beraber 13:00-17:00 saatleri arasında kapılarımızı ders çalışmak isteyen arkadaşlarımıza açıyoruz. Geleceği inşa etmek sizden, kahveler bizden” ifadelerine yer verdi.

Öğrencilere kapıların açan Pizza Crudo’nun sahibi Utku Karayel; “Ben yaklaşık 1 yıldır esnaflık yapıyorum. Fakat ben kazandığım zaman etrafa faydalı olmalıyım ilkesiyle işletme yönetmeye çalışıyorum. Daha önceki işletmemde de bu şekilde farklı toplumsal etkinlikler yaptım. Bu işletmemde de ilk olarak çocukları mutlu etmekle başladım. Sürekli kendime göre bir şeyler planlıyordum. Daha ilerisi için planladığım şeylerde var. Bir sabah evden çıkmadan önce haberleri izliyordum ve üniversite öğrencisinin intihar haberine geldim. Bu haber beni çok üzdü açıkçası. Üniversite çağında ki bir birey nasıl olurda açlıktan sıkıntı çeker bu bizim belki de ülkemizin çok büyük bir ayıbı. Burada da benim üzerime düşen bir şeyler olduğunu fark ettim. Bizim çok fazla bir personelimiz yok biz 4 kişiyiz. Fakat dedik ki biz bundan sonra 14 kişilik yemek çıkaralım. Her gün 10 öğrenci bizimle yemek yesin istedik. Sonrasında burası saat 1 ile 5 arası çok sakin oluyor. İstedik ki öğrenciler gelsin burada ders çalışsın, kitap okusun ortam müsait küçük bir kahve makinesi koydum gelsinler kahvelerini içsinler bu şekilde bir faydam olsun diye düşünerek başladım. Dün iş yaptığım bir firma aradı beni. Paylaşım cümlemizin yanlış olduğunu, personel yemeği diye belirtmemizin insanların aşağılayacağını söyledi. Fakat ben insanların karnını doyurmayı hedefliyorum. Sonuçta personel yemeği dediğimiz kötü bir şey değil ben ve çalışanlarımın burada yediği yemek. Bunun yanı sıra tebrik etmek için arayan birçok arkadaşım oldu. İl dışı hatta ülke dışından bile arandım. Ben bir akım başlatmak istedim aslında. Muğla’da bir işletme daha başlamış bu şekilde öğrencilere yönelik yemek olayına. Bu benim çok hoşuma gitti. Diğer işletmenin fotoğrafını bana atıp seni taklit ediyor diyenlerde oldu. Burada taklit söz konusu olamaz. Ortada bir amaç varsa bu rekabete giremez. Ben 10 kişiye veriyorum o bir 10 kişiye varsa etti 20. Bunun yayılması çok güzel bir şey. Daha yapacağım aklımda olan birçok bu şekilde proje var. Umarım birilerine faydalı olabiliriz.” dedi.

Bu haber toplam 1201 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.