“Plastik koku ve duman tüm bölge halkını etkiliyor”

“Plastik koku ve duman tüm bölge halkını etkiliyor”
Geçtiğimiz günlerde Muğla’nın Dalaman ilçesinde bulunan MOPAK Kağıt Fabrikasında çıkan yangının etkilerinin hala devam ettiğini söyleyen Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, “Dalaman MOPAK Kağıt Fabrikası’nda çıkan...

Geçtiğimiz günlerde Muğla’nın Dalaman ilçesinde bulunan MOPAK Kağıt Fabrikasında çıkan yangının etkilerinin hala devam ettiğini söyleyen Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, “Dalaman MOPAK Kağıt Fabrikası’nda çıkan yangın sonrası bölge ve çevre ilçeler yoğun duman altında kaldı” dedi.

Sinem Korkmaz

Muğla’nın Dalaman ilçesinde 25 Haziran’da MOPAK Kağıt Fabrikası’nın plastik atık bölümünde çıkan yangın sebebiyle bölgede oluşan plastik koku ve dumanın tüm bölge halkını etkilediğini söyleyen Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, “Ortaca Belediyesi olarak ilk dakikalardan bugüne tüm lojistik desteğimizi iş makinelerimizi ve personelimizi yangın bölgesine yollayarak Muğla Büyükşehir Belediyesi (MBB) emri altına verdik” dedi.

Söndürülemeyen yangının ardından yoğun dumandan mağdur olan halkın tepkisi de çok büyük olduğunu dile getiren Başkan Uzundemir, “ Yangın bizim bölgemizde değil. Fakat rüzgârın etkisiyle Dalaman’ı, Ortaca'yı, Sarıgerme'yi, Dalyan'ı hatta Köyceğiz'i dahi etkiliyor. İlçe Belediyeleri olarak bizim İtfaiye grubumuz yok. İtfaiye tamamen Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye daire başkanlığına bağlı. Söndürme çalışmaları tamamen Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiyesince yapılıyor. Yangın Ortaca sınırlarında olmamasına rağmen biz Ortaca Belediyesi olarak ilk dakikalardan bugüne tüm lojistik desteğimizi iş makinelerimizi ve personelimizi yangın bölgesine yollayarak MBB emri altına verdik. Halende araç gereç ve personelimiz orada söndürme çalışmalarına destek oluyorlar. Bu yangın ne zaman nasıl söndürülecek o konu da fikir yürütemiyoruz. Tüm bölge halkını etkiledi. Bu konuda söndürme çalışmalarını yürüten Büyükşehir itfaiyemiz nasıl bir açıklama yapar ona da Muğla Büyükşehir Belediyesi karar verecek. Adli soruşturmayı ise bakanlıklar düzeyinde kurumlar sürdürüyor. Elimden tüm bölge halkımıza geçmiş olsun demekten başka bir şey gelmiyor” diye konuştu.

Bu haber toplam 850 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.