Prof. Dr. Ozan Bahar; “Bu Kitap Göz Yaşları İle Yoğruldu”

Prof. Dr. Ozan Bahar; “Bu Kitap Göz Yaşları İle Yoğruldu”
Neval ÇOLAK- Prof. Dr. Ozan Bahar, Muğla Engelliler Derneği’nde imza günü gerçekleştirdi. Engelli bireylerle bir araya gelen Prof. Bahar ‘Vazgeçme’...

Neval ÇOLAK- Prof. Dr. Ozan Bahar, Muğla Engelliler Derneği’nde imza günü gerçekleştirdi. Engelli bireylerle bir araya gelen Prof. Bahar ‘Vazgeçme’ adlı kitabını imzalayarak, kitabı hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Ozan Bahar; “Bu Kitap Göz Yaşları İle Yoğruldu”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ozan Bahar, Muğla İl Jandarma Komutanlığında Yüzbaşı iken 1996 yılında Jandarma Merkez Bölük Komutanı iken görev dönüşü kaza yapmış ve belden aşağısı felç olmuştur. Yüzbaşı Ozan Bahar tekerlekli sandalye ile çıktığı akademik yolculuğunda profesörlüğe kadar giden yolculuğunu ‘Vazgeçme’ isimli kitabında kaleme aldı.

Muğla Engelliler Derneği’nin düzenlediği imza gününde, Prof. Bahar tekerlekli sandalye ile çıktığı akademik yolculuğunda profesörlüğe kadar giden yolculuğunu ‘Vazgeçme’ isimli kitabı hakkında engelli bireylerle bir araya geldi.

Engelli bireylerle bir araya gelen Prof. Dr. Ozan Bahar kitabı hakkında; “2016 yılından bu yana Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde öğrencilerin dersine giriyorum. İlk üç dört yıl son dönemin bahar veya güz yarıyıl son dersinde ‘120’ filmi var, Osmanlı Rus Harbi zamanında 120 tane gencin hikâyesini anlattığı onu izletiyordum öğrencilerime. Neden çalışsınlar, neden bu ülke için çok çaba sarf etmeleri gerekiyor, onları biraz motive etmek amacıyla bu filmi izletiyordum. Aradan 3-4 yıl geçti, kendi kendime dedim ki hayat hikâyemi anlatayım son derslerde. Hayat hikayeleri anlatmaya başladıktan sonra bir süre geçti iktisattan bir tane öğrencim, ‘hocam ben bir gün derse gelirken intihar etmeyi düşünüyordum. Çok ciddi bunu kafama koymuştum, ben kendimi öldürecektim ama sizi derste dinledim ve intihardan vazgeçtim’ dedi. Bu kulaklar iki öğrencimden de bu cümleleri duydu. Bir çok öğrencim ben bu hayat hikayemi anlatmaya başladıkça, okulla pek alakası yok, hayattan ümidini kesmiş, okuduğu bölümü sevmiyor gibi bir çok içinde kendi sorunu olan öğrencilerim bunları anlatamaya başladıktan sonra dört elle hayata, yaşamına sarıldıklarını söylediler bana. Daha sonra sorunlu öğrencimin ben kaymakam oldum dediğini duydum. Bu şekilde yüzlerce binlerce öğrencim var. Askerlerden, öğrencilerimden gelen bu tür telkinler beni böyle bir kitabı yazmama vesile oldu. Buradan onlara teşekkür ediyorum. Bu adla, kişisel gelişim motivasyon kategorisinde diyeyim 92 Yıllık İnkılap Yayınevi’nden de çıkması çok önemli bir prestij. Bu isimle Türki’ye de çıkan ilk kitap olma özelliğini yaşıyor. Kendini kötü hisseden, sorunla karşılaşan, ruhu da çökmüş olabilir, kanserle mücadele ediyor diyebiliriz, çocuğu ölmüştür ya da uzvunu kaybetmiştir gibi hepimizin inişleri çıkışları vardır. Hayat tek düze bir çizgi üzerinde gitmiyor. Bu kitabı okuyanlar 7’ den 77 ‘ye herkesin kendince bir şeyler bulabileceği, bir ümitsizlik, bir karamsarlık, bir çıkış yolu arıyorsa doğru kitabı elinde tutuyor.” Dedi.

Prof. Dr. Ozan Bahar; “Bu Kitap Göz Yaşları İle Yoğruldu”

“Türkiye Cumhuriyet Tarihinin İlk Tekerlekli Sandalyedeki Engelli İnsanının Hayatı”

Burada yazılan her bir cümle kesinlikle tercüme, tecrübe edilmiştir, yaşanmıştır. Eşimin, benim, oğlumun gözyaşları ile yoğurulmuştur. 23 bitti 24. yıla girdim felçli bir insan olarak. Yüz Başı Ozan’ın, Profesör Ozan’a dönüşümünü, Türkiye Cumhuriyet tarihinin ilk tekerlekli sandalye de engelli insanının hayatını kaleme aldığımız bir kitaptır. Muğla Engelliler Derneği’ndeyim. Engelli arkadaşlarıma ve ailelerine de bu anlamda Ozan Hoca bunu yaptıysa biz de bunu yapabiliriz diye bir rol model olarak da hatta engelli camiasındaki tüm arkadaşlarımın da severek okuyacağı bir kitap diye düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ozan Bahar; “Bu Kitap Göz Yaşları İle Yoğruldu”

Ozan Hoca, hayata tutunmamızda kendisine değer verdiğimiz bir hocadır diyen Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu; “Bugün derneğimize Ozan Hocamızı davet ettik.. Öncelikle kitabı hayırlı olsun diyorum. Bizim için her zaman örnek aldığımız, hayata tutunmamızda kendisine değer verdiğimiz bir hocamızdır. Bugünde kitabını okumak, özellikle üyelerimizin zor durumda olan, sıkıntıda olan üyelerimizin bu kitabı okuyup gerçekten hayattan vazgeçmeme adına bir şeyler katacağını düşündüğümüz için hocamızı derneğimize davet ettik. Üyelerimizde sağ olsunlar katkı ve katılım sağladılar. Umarım  bu kitabı okuduktan sonra hayatlarında bir takım şeyler değişecektir diye düşünüyorum. Çünkü Ozan Hocamla her sohbette ben ondan bir şeyler alıyorum. Hayata tutunmam gerektiği, vazgeçmememiz gerektiği, yaşadığı olaylar karşısında nasıl bir hayat bakışı olduğu bize yol göstermiştir. Bu amaçla da burada toplandık, sağ olsun bizi kırmadı hocamız.” Dedi.

Bu haber toplam 2905 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.