Prof. Dr. Ozan Bahar, “Vazgeçmezsek başarabiliriz”

Prof. Dr. Ozan Bahar,  “Vazgeçmezsek başarabiliriz”
Türkiye’nin engelli ilk üniversite dekanı Profesör Doktor Ozan Bahar, engellilerin ötekileştirilmesinin yanlış olduğunu belirterek “Sevmekten, aşktan...

Türkiye’nin engelli ilk üniversite dekanı Profesör Doktor Ozan Bahar, engellilerin ötekileştirilmesinin yanlış olduğunu belirterek “Sevmekten, aşktan ve mücadeleden asla vazgeçmeyin. Vazgeçmezsek başarabiliriz” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türkiye’nin engelli ilk üniversite dekanı Profesör Doktor Ozan Bahar, engellilerin ötekileştirilmesinin yanlış olduğunu belirterek “Sevmekten, aşktan ve mücadeleden asla vazgeçmeyin. Vazgeçmezsek başarabiliriz” dedi.

“İNSANLARI ÖTEKİLEŞTİRMEYE GEREK YOK”

Engelli bireyler için farkındalığın arttırılması, insanlara birey olarak bakılması ve ötekileştirmeden yaklaşılması gerektiğini söyledi. Ozan Bahar, “Ne yazık ki insanları ötekileştiriyoruz. Engelli plajı, engelli asansörü diyoruz. Oysaki herkesin plajı ve asansörü kullanmaya hakkı var. Damdan düşüp ayağını kıranlar plajı diye bir plaj duydunuz mu? Ya da eşekten düşenler asansörü. İnsanları ötekileştirmeye gerek yok” dedi.

“HEPİMİZ BİR BİREYİZ”

Ozan Bahar öncelikle insanlara birey olarak yaklaşılması gerektiğini belirtti. Bahar, “kadına kadın olarak diye değil kadın bir birey olarak yaklaşmak gerekiyor. Çocuğa çocuk diye değil çocuk bir birey olarak bakılmalı. Bir insan olarak bakılmalı, farkındalık arttırılmalı” dedi.

“BİRÇOK GÜZELLİĞİ MUĞLA’DA YAŞADIM”

1996’dan berin Muğla’da olduğunu birçok güzelliği Muğla’da yaşadığını dile getiren ozan bahar Muğla’nın kendisini bağrına bastığını söyledi. Ozan Bahar, “fiziksel anlamda ve kent gelişiminde kendimi Muğla’da bir öncü olarak görüyorum. Ozan bahar ve ailesi olarak naçizane bir katkımız varsa ne mutlu bana. Sağlıkla kalın, sevgiyle kalın. Sevmekten ve aşktan usanmayın. Sevdiğiniz ölçüde her şeyi başarabilirsiniz. Muğla halkına gönül dolusu sevgiler” dedi.

Bu haber toplam 507 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.