Prof. Dr. Yarış: Tıbbın Alternatifi Yoktur

Prof. Dr. Yarış: Tıbbın Alternatifi Yoktur
Menteşe Belediyesi ve Muğla Tabip Odası tarafından düzenlenen ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Yarış'ın konuşmacı olarak katıldığı “Tıbbın Alternatifi Yoktur” adlı panel, Konakaltı İskender...

Menteşe Belediyesi ve Muğla Tabip Odası tarafından düzenlenen ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Yarış'ın konuşmacı olarak katıldığı “Tıbbın Alternatifi Yoktur” adlı panel, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Panelin açılış konuşmalarını Muğla Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Gülçin Kınay Polat yaptı. Dr. Polat, “Tabip Odası olarak 14 Mart'lar sorunlarımızı, hekimlerin haklarını, çözüm önerilerini konuştuğumuz günlerdir. Aynı zamanda halkın sağlığının korunması da görevlerimizdendir. Bu nedenle bugün son zamanlarda çok yaygınlaşarak, halkın sağlığını tehdit eden, alternatif tıp uygulamaları nedeniyle halka yönelik olan bu paneli düzenledik. Panelin hazırlanmasında emeği geçen Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş'e teşekkür ederiz.” dedi.

Menteşe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Gülçin Kınay Polat, doktorların ve sağlık çalışanların her geçen gün daha çok baskı altında görevlerini yapmaya çalıştıklarını belirterek, “Tüm bu sorunların üzerine, bir de tamamen bilimsellikten uzak kişilerin sağlığımızın üzerinde oynamaları ve halkımızı kandırmaları affedilir bir şey değildir. Bugün çok değerli hocamız bizlere, tıbbın alternatifi olmayacağını bizlerle paylaşarak, bu konuda siz katılımcıları bilgilendirecektir.” dedi.

Konuşmasına panelin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Tıp her saniye, her an gelişiyor. Önceden doğru bildiğimiz bir şeyin, daha sonra yapılan yeni araştırmalarla ve bilimsel deneylerle yanlış olduğunu görebiliyoruz. Bilim zaten böyle bir şey değil mi? O nedenle yeniliklere açık olmamız lazım. Tabi bunu yaparken bilimsellikten asla uzaklaşılmamalıyız.” dedi.

Panelde, alternatif tıp adıyla bilimsellikten uzak, ticari kazançlar sağlandığına değinen Prof. Dr. Ersin Yarış şöyle konuştu: “Sağlık Bakanlığı'nın 2014 yılında çıkan yönetmelikle alternatif tıp yöntemleri tıpta ülkemizde uygulanabilir hale geldi. Bakanlığın şimdilerde alternatif tıp yerine, tamamlayıcı tıp diye tabir ettiği yöntemin aslında birbirinden hiçbir farkı yok.

Dünyada ilaç üzerine küresel bir güç olduğuna katılıyorum ama çözümde kafamıza göre ottan, çöpten ilaç yapıp, kullanmak olmamalı. Bununla ilgili Türk Tabipler Birliği bünyesinde uzman bir birim var.” dedi.

Bu haber toplam 1336 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.