Proje okulu müdürüne başarı plaketi

Proje okulu müdürüne başarı plaketi
MEB ve TOBB işbirliğinde hayata geçen 81 İlde 81 Meslek Lisesi protokolü kapsamında, Muğla’da Şehit Ziya İlhan Dağdaş MTAL proje okulu oldu, öğrenci...

MEB ve TOBB işbirliğinde hayata geçen 81 İlde 81 Meslek Lisesi protokolü kapsamında, Muğla’da Şehit Ziya İlhan Dağdaş MTAL proje okulu oldu, öğrenci sayısı yüzde 250 arttı. Bu kapsamda Proje Yürütme Kurulu tarafından Okul Müdürü Hamit İzdaş’a plaket takdim edildi.

Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) arasında imzalanan Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü Mesleki eğitim ile reel sektörün birbirine uyumu için önemli bir adım oldu. Protokol çerçevesinde Muğla’da Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi projeye seçilen okul oldu. Öğrenci sayısında yüzde 250 artış göstermesi ve tescili alınan Muğla’nın Teknik Gücü (MUTEG)  markasında gösterilen başarı sonucunda plaket takdim edildi. Müdür İzdaş’a plaketini Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ile Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk verdi.

Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin proje okulu olması ve sürece dair açıklama yapan Okul Müdürü Dr. Hamit İzdaş şunları kaydetti: “26 Şubat 2019 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol sonucunda Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje okulu haline geldi. Okulumuzda önemli kararların tamamı Proje Yürütme Kurulunca alınmaktadır. Yürütme kurulunda Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Ferudun Öztürk, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Muğla İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Arslan ve şahsım yer almaktadır. Okulumuz kapanmaya doğru giderken son bir yıl içerisinde büyük bir sıçrama yaşadı. Okula yeni gelen öğrenci sayısı yüzde 250 oranında arttı ve üretilen döner sermaye ürünleri yaklaşık 20 katına çıktı. Pandemi sürecinde ülkemizin en modern Kimya Bölümlerinden birisi okulumuzda kuruldu. Proje tabanlı eğitime geçildi, okulumuzda alan ve bölümler yeniden yapılandırıldı ve yapılandırılma çalışmaları hala devam etmekte. Önümüzdeki süreçte Asansör Sistemleri, Mermercilik ve Dış Ticaret alanlarında (Bu alanın içeriği TOBB tarafından oluşturmuş olup çift yabancı dille eğitim verecektir.) eğitimin genişletilmesi planlanmaktadır. Okulumuzun Proje Okulu olması ile başarılı öğrenciler burs imkânına kavuştu, okulun önemli ihtiyaçlarında malzeme, donanım, bakım onarım ihtiyacında Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla Ticaret Borsasının gücünü yanında buldu. Öğrencilerimiz mezun olduklarında, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası üyelerinin yanında işe başlayacak veya işlerini kurarak bir üyeleri olacaklardır. Önümüzdeki süreçte okul öğretmenlerimizin gerçek hayattaki işletmelerde mesleki gelişimlerini arttırmaları sağlanacak. MUTEG son bir yılda oluşturulmuş olup marka tescili de yapıldı. Her alanda ‘Üreten Muğla’ için Proje Yürütme Kurulu olarak çalışmaya devam edeceğiz. Tüm paydaşlarımızı, Muğla’nın kazanacağı bu yolda yanımızda göreceğimizden hiçbir şüphemiz yok. Yapılan çalışmalar için bizi bu onura layık gören Yürütme Kurulumuza ayrıca şükranlarımı sunuyorum.”

Meslek liselerinin önemine ilişkin açıklamalarda bulunan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan da şunları kaydetti: “Günümüz koşullarına baktığımızda, hemen hemen her sektörde kalifiye ara eleman sıkıntısı yaşandığını biliyoruz. Bu açığı kapatmaya yönelik her ne kadar çeşitli çalışmalar yapılmış olsa da, yine de yeterli olduğunu söylememiz mümkün değil. Bu anlamda meslek liselerine özendirme amacıyla düzenlenen çalışmalar, geleceğimiz açısından büyük önem arz ediyor. Söz konusu bu açığın kapatılmasında meslek liselerinin rolünün çok büyük olduğuna inanıyoruz. Genç nesillerin meslek liselerine ve meslek edinme yönündeki olan farkındalıklarını arttıracağına inandığımız eğitsel çalışmaların, genç öğrenci kardeşlerimizin geleceğe yönelik tercihlerinde etkili olabileceğini düşünüyoruz. Eğitime ve özellikle de meslek liselerine verdiğimiz önemi, üst yapımız olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 81 ilde 81 meslek lisesi projesinde de görmek mümkün. Bu proje kapsamında Şehit Ziya İlhan Dağdaş Meslek Lisesi’ni ilimiz eğitimine kazandırıp, geleceğimize önemli bir yatırımda bulunduğumuzu söyleyebilirim. Piyasada iş arayan değil, iş kuran ve istihdam yaratan bireyler yetiştirmek gerekliliği, ülkemiz için olduğu kadar ilimiz Muğla için de geçerli olan bir gerçek. Genç ve dinamik nüfus, ekonominin büyüme ve kalkınmasının temel unsurlarının başında gelmektedir. Bunun içindir ki, öğrenci kardeşlerimize eğitimin yanında severek yapılan bir işin kendilerini başarıya taşıyacağını belirtmek isterim. Gençlerimiz, üniversitelerden mezun olduktan sonra devletten ya da sadece resmi kurumlardan beklenti içinde olmamalıdır. Kendi işyerlerini kurmaları açısından da girişimci ve donanımlı olmalıdırlar. Bu yollardan biri de meslek liselerimizdir. Meslek liselerimiz, gelecek nesillerin kendilerine yön çizmede önemli bir kılavuz olacaktır.”

Bu haber toplam 1195 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.