PROJE ŞELALE EĞİTİMLERİ İLE BAŞLADI

PROJE ŞELALE EĞİTİMLERİ İLE BAŞLADI
Temel Eğitimde Demokrasi Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, Fethiye, Bodrum ve Menteşe'de 11 pilot okuldaki 250 öğretmeni kapsayan Şelale Eğitimleri Açılış Programı; Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı...

Temel Eğitimde Demokrasi Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, Fethiye, Bodrum ve Menteşe'de 11 pilot okuldaki 250 öğretmeni kapsayan Şelale Eğitimleri Açılış Programı; Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Dr. Gülderen Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, İl/İlçe Şube Müdürleri, Avrupa Konseyi ve MEB uzman eğitmenlerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 3 ilçede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Şelale Eğitimleri Açılış Programı; Bodrum’da Araştırma- Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Dr. Gülderen Özdemir, Menteşe’de İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Fethiye’de İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya öncülüğünde gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Muğla 75.Yıl Fen Lisesinde katıldığı açılış programında okullarda demokratik kültürün güçlendirilmesinin önemine değinerek, “Demokratik bir toplum olmaya giden yolda, okullar demokratik eğitimin başladığı yerler olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Projenin MEB ve Avrupa Konseyi iş birliğiyle (Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi ortak finansmanlığında) 10 ilde yürütüldüğünü belirten İl Müdürü Çay, “Muğla eğitim ailesi olarak 11 pilot okulumuzla projeye katkı sunmaktan son derece mutluyuz. Bugün Bodrum Fethiye ve Menteşe ilçeleri olmak üzere 3 ana merkezde başlayacak olan şelale eğitimleri ile okullarda demokrasi kültürü, bir ağacın dalları gibi daha da büyüyecek, daha da gelişecektir. 24 eğitmenimiz ve 3 koordinatörümüz tarafından, 250 öğretmenimize verilecek olan şelale eğitimlerinin ışığında, 2023 Eğitim Vizyonu’nda ortaya konulan ‘bütüncül okul modeli’ geliştirilerek veli, öğretmen ve öğrencilerin okul yönetim sürecinde etkin rol almaları sağlanmış olacaktır. Çocuklarımızın kendilerini ilgilendiren konularda karar alma süreçlerinde etkin rol almaları, kendilerini güvenle ifade edebilmeleri, demokratik tutum ve davranışları geliştirmeleri neticesinde ülkemiz güçlü yarınlara,  güçlü demokrasiye sahip olacaktır.” diye konuştu.

MEB Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Dr. Gülderen Özdemir Bodrum’da Turgutreis Turizm Otelcilik ve Uygulama Otelinde yapılan eğitimin açılışına katıldıktan sonra İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ile birlikte Muğla 75. Yıl Fen Lisesinde yapılan eğitim salonlarını ziyaret etti.

Her 3 ilçede öğretmenlerle gerçekleşen eğitimlerde; demokratik kültür yetkinlikleri ve eğitim materyallerinin uyarlanması üzerine etkinlikler yapıldı.

Şelale Eğitimlerinin devamı ise 25 Eylül 2021 tarihinde yapılacak.

Bu haber toplam 826 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.