“Projeler yarım kalmasın”

“Projeler yarım kalmasın”
Kızılay Genel Merkezi tarafından, Muğla Şube Başkanlığı görevinden yönetimiyle birlikte alınan Yusuf Kayacık, girişimde bulundukları çok önemli...

Kızılay Genel Merkezi tarafından, Muğla Şube Başkanlığı görevinden yönetimiyle birlikte alınan Yusuf Kayacık, girişimde bulundukları çok önemli projelerin yarım kaldığını belirterek, “Bu projeleri Muğlalılar takip etsin. Projeler yarım kalmasın. Bizden sonra gelecek olan yönetimin yan gelip yatmasına müsaade etmeyin” dedi.

Neval Çolak

Milli Güreşçi Hamza Yerlikaya’nın Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı, Gençlik Spor Bakan Yardımcılığı görevlerinin yanında Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği görevine getirilmesini kendisine ait sosyal medya hesabında eleştirdiği için yürüttüğü Kızılay Muğla Şube Başkanlığı görevinden yönetim kuruluyla birlikte alınan Yusuf Kayacık, suskunluğunu bozdu.

Kayacık Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nda basın mensuplarıyla bir araya gelerek, süreci geniş bir şekilde değerlendirdi.

Sözlerine “Üzgünüm daha yapacağımız çok şey vardı” diyerek başlayan Kayacık, Muğla için projelendirdikleri afet anında halka sıcak yemek servisi ihtiyacını karşılayacak ikram aracı, kuruluşa ait Datça’daki arazi üzerine yapılmasını planladıkları huzurevi projesi ve 3 bin 600 metrekare üzerine kurulu bir tesis yapılması planlanan Muğla Yerel Afet ve Lojistik Merkezi projeleri hakkında bilgi verdi.

İKRAM ARACI VE HUZUREVİ PROJESİ

Muğla’nın bir ikram aracına ihtiyacı olduğunu belirten Kayacık, “Olası bir afet durumunda sıcak yemek verebilecek Kızılay’ın araçları var. Muğla’ya İzmir’den geliyor. En erken gelişi 5 saat buluyor. Bu açıdan ikram aracı ile ilgili bir çalışmamız oldu ve genel merkez tarafından ikram aracının tahsisini yaptırmıştık. Muğla’ya kaydı yapılmak üzereydi. Bunun takip edilmesini istiyorum. Ayrıca, Datça’da bir arazimiz var. Bu arazimizin üzerine bir huzurevi yapılması konusunda ciddi girişimlerimiz oldu ve ciddi bir yol almıştık” dedi.

“MÜJDEYİ BİZ VERECEKTİK”

Yarım kaldığı için ayrıca üzüldüğünü ifade ettiği Muğla Yerel Afet ve Lojistik Merkezi projesiyle ilgili görüşlerini aktaran Kayacık, şunları söyledi:

“3 bin 600 metrekare üzerine kurulu muhteşem bir tesis. 9 milyon 600 bin lira bedelle ihaleye çıkmaya hazır durumda. Ben bu projenin bütün alt yapısını hazırladım. Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte 1,5 yıldır bu projeye çalışıyoruz. Manisa ve Hatay lojistik merkezlerinin yapımı bitti. Sırada Muğla’nın lojistik merkezinin yapımı var. Bütçesi, projesi ve yeri hazır. Müjde olarak, biz verecektik, son yazışmaları bekliyorduk. Bunu takip etmenizi istiyorum. Bu tesis Bin 200 metrekare üzerine ofislerden kurulu ve burası aynı anda bir kriz merkezi. Olası bir afet olduğunda, örneğin büyük bir yıkım oldu, burası kriz merkezi olacak. Muğla Yerel Afet ve Lojistik Merkezi’nde kriz merkezi toplanacak, valilikte olmayacak. Ülkenin Cumhurbaşkanı, bakanları burada karşılanacak. İçerisinde süit daireler, toplantı salonları, yemekhaneleri ve sosyal alanları var. Günlerce oradan krizi yönetebilecek potansiyele sahip bir bina. Sadece bir depo değil, yaşam merkezi aynı zamanda. Arka bölümlerden tırlar giriş yapabilecek. Bölgenin en büyük lojistik deposu olacaktı ve yaklaşık 40 tane Muğlalı genç buradan ekmek yiyecekti. Ben göreve geldiğim zaman, ‘biz Muğla’da Kızılay’ı görünür hale getirmek istiyoruz’ demiştik. Yönetim kurulu olarak büyük emeklerimiz var.”

“YENİ GELECEK YÖNETİM YAN GELİP YATMASIN”

Sözünü ettiğin projelerin kamuoyu ve basın mensupları tarafından takip edilmesini özellikle isteyen Yusuf Kayacık, “Lütfen bu bahsettiğim projelerimizi başta basın mensupları olarak ve tüm Muğlalılar takip etsin. Projeler yarım kalmasın. Sizlerden ricam, bizden sonra gelecek olan yönetimin yan gelip yatmasına müsaade etmeyin. İlin siyasetçileri, STK’ları bunları takip etsinler. Umarım bizden daha kudretli bir yönetim kurulu gelir, daha aktif, daha projeler yaratarak çalışırlar” diye konuştu.

Bu haber toplam 700 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.