Protokolden Basın Bayramı Mesajı

Protokolden Basın Bayramı Mesajı
“Gerçek demokrasinin ayrılmaz parçası olan, halkın doğru haber alma hak ve özgürlüğünü sağlamak amacıyla Kutlanan bu günde Muğla Valisi  Amir...

“Gerçek demokrasinin ayrılmaz parçası olan, halkın doğru haber alma hak ve özgürlüğünü sağlamak amacıyla Kutlanan bu günde Muğla Valisi  Amir ÇİÇEK, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş açıklama yaptı.

Muğla Valisi  Amir ÇİÇEK 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

Değerli basın mensupları, bugün Türk basınında sansürün kaldırılışının 108. yıl dönümünde özveri ile çalışan tüm basın mensuplarının ’24 Temmuz Basın Bayramını’ en içten dileklerimle kutluyorum. Öncelikle, ülkemiz tarihine kara bir gün olarak işlenen 15 Temmuz 2016’yı 16 Temmuz 2016’ya bağlayan gecede halkın iradesine sahip çıkan ve demokrasinin yanında olan basınımıza teşekkür ederim. Gece gündüz demeden fedakarca halkın doğru haber alması ve devlet büyüklerimizin mesajlarının halka iletilmesi konusunda basın mensupları büyük bir çaba sarf etmiştir. Gösterilen bu gayretli çalışmalardan, gayri meşru kalkışmayı reddederek, kanunların ve devletimizin yanında yürüyen tüm basın çalışanlarına minnettarım. Demokratik ve çağdaş toplumların vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, toplumun aydınlanmasında ve bilgilendirilmesinde önemli bir rol üstelenmektedir. Vatandaşların bilgi edinme ve haber alma ihtiyacının karşılanmasında basın özgürlüğü, demokrasinin temel taşıdır.Basın çalışanları, yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumluluklar üstlenmektedir. Kamuoyunu objektif ve gerçekleri yansıtarak aydınlatma, eleştiride bulunma, halkı bilinçlendirme gibi önemli bir kamu hizmetinde bulunan basın çalışanları, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumluluk üstlenmektedir. Basın bir toplumun sesi, gözü, kulağı ve aynasıdır. Şehrin gelişmesinde basın mensuplarının yaptığı haberlerinin katkısının büyüktür. O nedenle basın çalışanları bizim için çok değerlidir. Bu duygu ve düşüncelerle gece gündüz demeden toplumu bilgilendirmek için çalışan basın mensuplarının ‘24 Temmuz Basın Bayramını’ kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.

Başkan Gürün Basın Bayramı’nı Kutladı

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının 108. Yılı ve Basın Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Türkiye’de son günlerde yaşanan gelişmelerde, milletin demokrasiye sahip çıkmasında basının ne kadar etkili olduğunun bir kez daha anlaşıldığını, gazeteciliğin diğer mesleklere göre daha büyük sorumluluklar taşıdığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, özgür ve tarafsız bir basının milletin doğru bilgiye ulaşmasında büyük kuvvet olduğunu söyledi. “Basın mensupları habercilik kurallarına uymalı, araştırmalı, yaptıkları haberlerde her iki tarafı da dinleyerek gerçekleri olduğu gibi yansıtmalıdır.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Demokratik ve çağdaş toplumlarda basın 4. kuvvettir. Yaptıkları tarafsız, güvenilir, objektif haberlerle toplumu bilgilendirme, aydınlatma görevi basının ve gazetecilerindir. Basın mensupları habercilik kurallarına uymalı, araştırmalı, yaptıkları haberlerde her iki tarafı da dinleyerek gerçekleri olduğu gibi yansıtmalıdır. Mesleki olarak birçok zorlukla karşılaşan gazetecilerin siyasi baskılardan uzak, tarafsız bir şekilde görevlerine yerine getirebilmesi toplumun menfaatleri ve geleceği için de önemlidir.” dedi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdırlar. Basın, milletin umumî sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” Sözlerinin gazeteciliğin ne kadar önemli bir meslek olduğunu anlattığını söyledi. Kamuoyunun gerçekleri öğrenmesi için tüm zorluklara göğüs geren, çoğu zaman canlarını bu yolda feda eden halkın gözü, kulağı olan, basın dünyasının bütün değerli, fedakar, emekçi gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

Başkan Gümüş, 24 Temmuz Basın Bayramını Kutladı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş basında sansürün kaldırılışın 108. Yılında yayınladığı mesajında, “Gerçek demokrasinin ayrılmaz parçası olan, halkın doğru haber alma hak ve özgürlüğünü sağlamak amacıyla emek veren tüm basın çalışanlarının bu anlamlı gününü kutluyorum” dedi.

Başkan Gümüş mesajında şu ifadelere yer verdi:  “Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Ülkemizde son günlerde yaşanan gelişmelerde basının ne kadar önemli bir güç olduğunu bir kez daha görmüş bulunmaktayız.  Büyük Önder Atatürk’ün, ‘Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir milletin ihtiyaç duyduğu düşünsel gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesinin sağlanmasında basın, başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür’ sözü de basının önemini ve mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu ortaya koymaktadır. Bu anlamda, Sansürün kaldırılışının 108. yıldönümünde yazılı, görsel ve işitsel yayın yapan basın kuruluşlarında, mesai saati gözetmeksizin çalışan tüm basın mensuplarının basın bayramını kutluyor, demokrasinin hakim olduğu bir gelecek diliyorum.”

Bu haber toplam 952 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.