PSİKOLOGLAR KADININ AİLE VE TOPLUMDAKİ YERİNİ KONUŞTU

PSİKOLOGLAR KADININ AİLE VE TOPLUMDAKİ YERİNİ KONUŞTU
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde Armutalan Kültür Merkezi önemli bir konferansa ev sahipliği yaptı. Kadının aile ve toplumdaki yeri irdelendi.Marmaris Belediyesi ve Orion Psikoloji işbirliğiyle...

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde Armutalan Kültür Merkezi önemli bir konferansa ev sahipliği yaptı. Kadının aile ve toplumdaki yeri irdelendi.

Marmaris Belediyesi ve Orion Psikoloji işbirliğiyle 'Kadın, Aile ve Toplum', 'Bağımlılıklar' ve 'Çocuk ve Ebeveyn İlişkileri'nin ele alındığı konferans düzenlendi. Etkinlik kapsamında Klinik Psikolog Doktor Yasemin Ozan, psikologlar Erşah Aksa ve Birgül Sevindik; Marmarislilerle buluştu. Orion Psikoloji merkezi kurucusu Erşah Aksa önce kadının toplumdaki yerinin güçlendirilmesi ve daha özgür bireyler olması gerektiğini söyleyerek, Marmaris Belediyesi’nin çok yakında açacak olduğu Kadın Danışma Merkezi’nin bu anlamda çok önemli olduğunu ifade etti. Üsküdar Üniversitesi öğretim üyesi Klinik Psikolog Doktor Yasemin Ozan da kadınların sadece fiziksel şiddete değil, cinsel, psikolojik, sözel, ekonomik şiddete de maruz kaldıkları belirterek; “Önce kadının toplumdaki statüsünü güçlendirmemiz gerekiyor. Bunun için de kadınların psikososyal ve ekonomik anlamda güçlü olmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı. Katılımcılar yaklaşık bir saat süren konferansı ilgiyle dinledi.

Bu haber toplam 380 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.