Radyoyla 14 yaşında tanıştı

Radyoyla 14 yaşında tanıştı
Henüz 14 yaşında radyo ile tanışan 1938 doğumlu Metin Yiğit, 1964 yılından bugüne radyo tamirciliği yaptığını söyledi. Yiğit, “Radyoculuk benim...

Henüz 14 yaşında radyo ile tanışan 1938 doğumlu Metin Yiğit, 1964 yılından bugüne radyo tamirciliği yaptığını söyledi. Yiğit, “Radyoculuk benim içimde olan bir meslek” diye konuştu.

Teslime YILDIRIM

Radyo ile 14 yaşında tanışan Metin Yiğit (82), 1964 Yılı’ ndan bugüne değin radyo tamirciliği yaptığını söyledi.  Dayısını ziyaret ettiği 14 yaşında, radyo ile tanıştığını anlatan Yiğit, “Görüntünün olmadığı, sadece sesin var olduğu bir zamanda işe koyuldum” diye anlattı.

Sağlık Meslek Lisesi’ni yarım bıraktığını ve dayısının önerisiyle İstanbul’ da bir radyocunun yanında kalfa olarak işe başladığını dile getiren Metin Yiğit, “Görüntünün olmadığı, sadece sesin var olduğu bir zamanda işe koyuldum. İşim, o zamanlar çok güzel, çok kıymetliydi. Mesleğe başladığım yıllarda Avrupa’ dan gelen radyolar dinlenirdi. Bu tür radyoların arızalarını tamir ederdik. O zamanlar herkesin bir radyosu yoktu ve sayılı kişilerde bulunurdu. İstanbul’da çırak olarak başladığım mesleğimi, Muğla’da devam ettirmek istedim. O zamanlar Arasta’ da bulunan, ilk radyo ustalarından birİ olan Nevzat Usta’ nın yanında kalfa olarak başladım. O zamanın usta çırak ilişkisi ve çalışma azmimiz çok başkaydı! Ustamıza en ufak bir saygısızlıkta bulunamaz, canla - başla iş öğrenmeye çalışırdık. Bize zanaat öğretenin, peşinde koşardık! Her aile çocuğunun, zanaat öğrenmesi için çabalardı. Sonraları bir dükkân açtım ve o gün bugündür burada Arasta’ da, radyo tamir ederim. Çok değişimler gördüm ve en sonunda devir, dijitalleşti. Radyoculuk benim içimde olan bir meslek! Beynimde de var olan bir şey sanki! Yıllardır bu mesleği icra etmekten çok çok memnunum!" şeklinde mesleğine verdiği değeri anlattı.

Bu haber toplam 930 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.