Süleyman Akbulut

Süleyman Akbulut

REFLEKSLERİMİZİ Mİ KAYBEDİYORUZ?

REFLEKSLERİMİZİ Mİ KAYBEDİYORUZ?

Öncelikle bir hatayı düzelterek yazıma başlamak istiyorum.

16 Şubat tarihli gazetemizde yayınlanan “Muğla ittifak dışı kalabilir” başlıklı yazımda, İYİ Parti’de adı geçen il başkan adaylarına yer vermiştim.

İl başkan adaylığında ismi geçen İYİ Partililer arasında bulunan Mehmet Çayırlı için mevcut Milas İlçe Başkanı ifadesinde bulunmuştum.

Yoğunluktan kaynaklı, zaman zaman bu gibi gözden kaçmalar yaşanabiliyor bizim meslekte. Biliyorum ki kamuoyu bize hiç hata yapma lüksü tanımasa da, fikirle çalıştığımızdan ve fikrin yoğunluğundan dolayı olabiliyor bu gibi yanlışlıklar.

O halde hemen düzeltelim. İYİ Parti il başkan adayları arasında gösterilen Mehmet Çayırlı, kurucu ilçe başkanı ve belediye meclis üyesi. Aynı zamanda da, Milas Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunmuş bir isim.

İYİ Parti’nin mevcut İlçe Başkanı ise, Sayın Kasım Özkan’dır.

Bu yanlışı düzeltir, duyarlı okuyucularımıza teşekkür ederim.

***

Gelelim bir diğer konumuza.

Malumunuz, 2015 ve 2016 yıllarında PKK terör örgütü tarafından kaçırılarak 6 yıldır Kuzey Irak'ın değişik bölgelerinde dolaştırılan 13 vatandaşımız, Gara bölgesindeki sözde cezaevinde şehit edildiler.

Ülke siyasetinden günlerdir tepkiler yükseliyor, yükselmesi de normal olanı.

Ancak normal olmayan başka bir şey var.

O da, bu tepkileri ilimizde görememiş olmamız.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Senatosu’nu ayrı tutuyorum ancak gerek sendikalar, gerekse STK’lar topyekun organize olup, bayrağımızın altında tepkilerini dile getirebilirlerdi ama getirmediler.

Kaldı ki, konu maddiyatla ilgili maaş zammı, promosyon, kesintiler, kadro, atama, mağduriyet, imtiyaz olunca (ki, insanlığa olan mağduriyetten öte ne olabilir), meydanlara dökülen kesimler, nedense bir terör örgütü tarafından ülkemizin bütünlüğüne ve insanlığımıza kast eder nitelikteki saldırılar karşısında maalesef sessiz kaldılar ilimizde.

Belki yine bu durum da pandemi mazeretine takılacaktır ama bunun çok ta geçerli bir mazeret olmayacağını şimdiden söyleyelim.

Ateş düştüğü yeri yakıyor.

Şehit olan 13 sivil vatandaşa ilişkin, terör örgütü PKK'nın sivillere yönelik saldırıları sürerken, nasıl ki dünyanın sessiz kalışına olan bir tepkimiz varsa, bizim sessizliğimiz de aynı hassasiyeti taşımakta.

Vakit geç değil, umarım böyle bir tepki mekanizmasını işletmek için öncülük yapma hazırlığında olan kesimler yok değildir.

Aynı zamanda insanlığa yapılan bu saldırıya sessiz kalınmamalıdır.

Yoksa biz reflekslerimizi mi kaybediyoruz?

Bu duygularla aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, kederli ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı diliyorum.

***

Bir güzel davranış biçimini de tebrik etmeden geçmek istemedim.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, sosyal medyayı en aktif kullanan belediye başkanlarından.

Her gün güne başlarken “günaydın” demeyi eksik etmeyen Başkan Tokat, geçtiğimiz günlerde yine anlamlı bir paylaşımda bulundu.

Başkan Tokat’ın, sanayi esnafını bizzat yerinde ziyaret edip, esnafı selamlayarak gününe başlaması göze hoş görünen bir gelişmeydi.

Görsellerine de yer verdiği paylaşımında şöyle diyordu Başkan Tokat:

“Bu soğuk Milas sabahında sanayimizde emekçi kardeşlerimizi selamlayarak başladık yeni güne. Yaşanan pandemiden ötürü türlü zorluklar çeken esnaflarımızı ziyaret ederek, hayırlı işler dileklerimizi ilettik. Her şeye rağmen, bu zor günleri hep beraber aşacağız. Her şey çok daha güzel olacak.”

Bu zor günlerde Muhammet Tokat’ın, bir belediye başkanı olarak esnafının yanında olması ve anlamlı mesajlar sunması, yüzlerde sıcak bir tebessüm oluştururken, eminim ki esnafa da güç vermiştir.

Kendisini kutluyorum.

Bu yazı toplam 504 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Süleyman Akbulut Arşivi
SON YAZILAR