Rehber öğretmenlere eğitim

Rehber öğretmenlere eğitim
Krize Müdahale ve Kriz Yönetimi Eğitimi alan rehber öğretmenlere belgelerini takdim eden Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, okullarda yaşanabilecek istenmeyen...

Krize Müdahale ve Kriz Yönetimi Eğitimi alan rehber öğretmenlere belgelerini takdim eden Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, okullarda yaşanabilecek istenmeyen olumsuz durumları en iyi şekilde yönetmenin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. 

Milas Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milas Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen Krize Müdahale ve Kriz Yönetimi Eğitimi tamamlandı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Aslı Taylı’dan 8 saatlik bir eğitim alan yaklaşık 40 rehber öğretmen, okullarda yaşanabilecek kriz durumlarında yapılması gerekenler konusunda ayrıntılı bir şekilde bilgilendirildi.

Eğitim sonunda Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi’nde belge töreni yapıldı.

Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Yavuz Yıldırım, Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Ali Aktaş ve ilçede görev yapan rehber öğretmenler katıldı.

İlçede görev yapan rehber öğretmenlerin çalışma performanslarından memnun olduğunu ifade eden Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, okullarda zaman zaman istenmeyen olayların yaşanabildiğini ve aniden kriz ortamı oluşabildiğini belirterek, bu anlamda verilen eğitimin oldukça önemli olduğunu söyledi.

“Rehber öğretmenlerimiz eğitimin ardından daha verimli bir şekilde görev yapacaklardır. Olası bir kriz durumunda iletişim kanalları açık tutulacaktır ve etkili koordinasyonla bu kriz ortamı en az zararla atlatılacaktır” diyen Müdür Bal, konuşmasının ardından Doç. Dr. Taylı ile birilikte rehber öğretmenlere belge takdimi yaptı.

Bu haber toplam 833 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.