Rektör Çiçek “Bayramlar Vefa Ve Dayanışmanın Sembolüdür”

Rektör Çiçek “Bayramlar Vefa Ve Dayanışmanın Sembolüdür”
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek kurban bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bayramlar, birliktelik, dayanışma...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek kurban bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bayramlar, birliktelik, dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerine rastlanan manevi fırsat iklimleridir ifadelerini kullanan Rektör Çiçek, mesajına şu şekilde devam etti; “Sevgi ve saygının, birlik ve beraberliğin, vefa ve dayanışmanın sembolü olan bayramlar, duygu köprüleri kurarak toplumun birbirine kenetlenmesini sağlar. Nitekim milletimizin yüzyıllardır özenle koruduğu hoşgörü ve dayanışma gibi değerler, bu günler sayesinde yaşamaktadır.

Esasen bu özel günlerden olan Kurban Bayramı’nın kelime anlamı da “yaklaşmak”tır. Bu çerçevede bayramlar, değerlerimizin her daim yaşatılması ve geleceğe aktarılması adına oldukça önemlidir. Bayramlarımız ihtiyaç sahiplerine el uzatmak, yakınları ziyaret etmek ve dargınların barışması için önemli bir fırsattır.

Bu düşüncelerle mübarek Kurban Bayramı’nın, İslâm âlemiyle birlikte bütün dünyaya barış ve huzur getirmesi temennisiyle, Üniversitemiz personeli ve Muğla halkının bayramını en içten dileklerimle kutlarım.”

Bu haber toplam 350 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.