Rektör Çiçek; “Muğla Basınından Çalışmalarımıza Destek Bekliyoruz”

Rektör Çiçek; “Muğla Basınından Çalışmalarımıza Destek Bekliyoruz”
Sevil OLUÇ- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Hüseyin Çiçek, Türk basınında sansürün kaldırılışının 111’inci yıl dönümünde Muğla...

Sevil OLUÇ- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Hüseyin Çiçek, Türk basınında sansürün kaldırılışının 111’inci yıl dönümünde Muğla basını ile kahvaltıda buluştu. Rektör Çiçek, basın mensuplarının Basın Bayramı’nı kutlarken, üniversitenin çalışmaları ile ilgili olarak Muğla basınından destek beklediklerinin dile getirdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ndeki Türkevi Restoranı’nda gerçekleştirilen kahvaltı etkinliğinde Muğla basını ile bir araya gelen MSKÜ Rektörü Hüseyin Çiçek, marka bir üniversite olmak için basından destek beklediklerini belirtirken; “Bizim öncelikli amacımız marka bir üniversite yaratmak. Çevremizin yanı sıra, ülkemize ve tüm dünyaya etkisi olan bir üniversite hayal ediyoruz. Biz bunu yaparken basında görünür olmak istiyoruz. Çünkü basının desteği olmadan yaptığımız hareketlere ilave destekler bulmamız çok zor. Bizim hep yanımızda oldunuz, bunun için teşekkür ederim” dedi.

MSKÜ Rektörlüğü görevine geldikten sonra üniversite olarak gerçekleştirilen ve planlanan projeleri anlatan Rektör Çiçek; “AR-GE alt yapımız gelişiyor. Ürettiğimiz projelerin sayısında ciddi artış var, bunların dönüşlerini bekliyoruz. Geçtiğimiz bir yıl içindeki ekonomik sıkıntılar geri dönüşleri geciktiriyor. Ama önümüzdeki süreçte, geçtiğimiz bir yıl içindeki çalışmalarımızı somut bir şekilde göreceğiz. Öğrenci topluluklarını Mavi Çatı altında topladık. Bu süre zarfında öğrencilerimiz çok güzel projeler ürettiler, biz onların faaliyetlerine yetişemedik. Bir çoğuna destek verdik, biz amacımıza ulaştık ve bu sürecek. Teknoloji Transfer Ofisi kurduk, AR-GE altyapısını geliştirdik. Marmaris İçmeler’de Dil Kampı kurduk. Bu Türkiye’de bir ilk. Bunun gibi kampları geliştirmek istiyoruz. Pek çok projemiz var. Bu anlamda basının burada etkisi çok önemli. Birçok boş binalar, hikayesi olmayan binalar var. Biz oralarda hikayeler yazmak istiyoruz ama oraları alamıyoruz bir türlü. İşler çok yavaş yürüyor. Bir binayı almak istiyoruz aylarca bu işlerin sürdüğü oluyor. Sağlık sektörü açısından da burası sağlık turizmi merkezi olabilir. Saha çok uygun, ekoturizm gibi alanlar uygun ve bununla ilgili ekipler çalışıyor. Bölgesel kalkınma ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Önce sorunlar nedir onları araştırıp sonra projeler sunacağız. Amacımız hem Türkiye’ye hem bölgeye faydalı olmak bir de üniversite olarak bir marka olmak. Patent ofisleri kuruyoruz. Yaptığımız işleri bundan sonra patentleyeceğiz. Buradaki beyinlerden çıkacak fikirleri direkt ürüne dönüştürmeyi hedefliyoruz. Yani yerli düşün, yerli üret mantığını bizzat uygulayacağız. Kalitesini yükselten bir üniversiteyiz. Son yapılan bir ankete göre üniversitelerin yönetimi açısından yapılan değerlendirmede hızla yükselen ilk on üniversite arasındayız. 200’ü aşkın üniversite arasından ilk onda olduğumuzu onlar belgelediler. Tübitak’ın yaptığı sıralamada ilk 50’ye gireceğimizi düşünüyorum. Eksikleri tamamladık” ifadelerini kullandı.

Rektör Çiçek “Senkronizasyon Sorunu Yaşıyoruz”

MSKÜ Rektörü Hüseyin Çiçek, geçtiğimiz haftalarda Muğla’da yapılan ve üniversite öğrencileri tarafından tepki çeken ulaşım fiyatlarındaki zamlarla ilgili olarak da “Biz elimizden geleni yapıyoruz. Ama ulaşım fiyatları bir anda artınca sorun yaşıyoruz. İlgili paydaşlarla senkronizasyon sorunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 409 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.