Rektör Harmandar; "FETÖ Mücadelesinde Doğru iş yaptık"

Rektör Harmandar; "FETÖ Mücadelesinde Doğru iş yaptık"
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve üniversite yönetimi ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. Son dönemde...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve üniversite yönetimi ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. Son dönemde yaşananları değerlendirdi.  Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar şunları kaydetti;

“15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi sonrasında, FETÖ/PDY ile mensubiyeti, irtibatı yada iltisakı olan Üniversitemiz çalışanlarının durumlarının ivedilikle değerlendirilmesi ve ilgililer hakkında işlem yapılarak sonucundan bilgi verilmesi Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 19/07/2016 tarihinde Rektörlüğümüzden talep edilmiştir. Söz konusu bildirime istinaden, Üniversitemizin tüm akademik ve idari birimlerine 20/07/2016 tarihinde yazı yazılarak, FETÖ/PDY ile mensubiyeti, irtibatı yada iltisakı olan birim personelinin Rektörlüğümüze bildirilmesi istenmiştir.

Birimlerden gelen yazıları, ihbarları ve diğer kurum ve kuruluşlardan gelen yazıları değerlendirmek üzere Rektörlüğümüzce 21/07/2016 tarihinde 11 kişilik Değerlendirme Komisyonu oluşturulmuştur. Değerlendirme Komisyonu, FETÖ/PDY ile mensubiyeti, irtibatı yada iltisakı olduğu değerlendirilen kişiler hakkında soruşturma açılmasına ve görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmasına karar vermiştir.

Hakkında soruşturma açılmasına karar verilen kişiler için de, Değerlendirme Komisyonunca 26/07/2016 tarihinde belirlenen ve 3 profesörden oluşan soruşturma komisyonu tüm personelimiz hakkında soruşturmaları yürütmüşlerdir.

Bugüne kadar 183 personelimiz hakkında soruşturma açılmış olup, 50 personel hakkında ayrı zamanda görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmıştır.

183 kişi hakkında açılan soruşturmalardan 169 kişinin soruşturması tamamlanmıştır. Tamamlanan soruşturmalar sonrasında 39 personel kamu görevinden çıkarılmış, kamu görevinden çıkarılan 1 personelimiz 689 sayılı KHK ile görevine iade olmuştur. 131 personelimiz hakkında ise herhangi bir irtibat ya da iltisak tespit edilemeyerek soruşturmalar tamamlanmıştır.

14 personelimiz hakkında halen soruşturmalar devam etmekte olup, bu personelden 4’ü hakkında uzaklaştırma tedbiri de devam etmektetir.

Üniversitemizde 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi öncesinde de, Üniversitemize atanmak ya da naklen geçiş yapmak isteyen kişiler detaylı olarak incelenmiş, durumundan şüphe duyulan kişilerin kuruma girişine yasal zeminde izin verilmemiştir.

Geçmiş yıllarda atanıp, FETÖ/PDY hain terör örgütüyle bağı olduğu kanaatine varılan yönetici pozisyonundaki akademisyenler önce pasifize edilmiş ve ardından tekrar ataması yapılmamıştır. Bugüne kadar yürütülen soruşturmalarda FETÖ/PDY hain terör örgütüyle bağı olan personelimizin sayısının diğer Üniversitelere göre az olmasının nedeni, hain darbe girişimi öncesinde aldığımız bu tedbirlerdir.

FETÖ/PDY ile mücadelemiz etkin bir şekilde sürmüş olmasına rağmen, bazı kişiler OHAL dönemini fırsat bilerek kurumun işleyişini sekteye uğratmak ve terör ile gerçek bağı olanları tespit etmeyi zorlaştırmak pahasına asılsız iddialarda bulunmuştur. Söz konusu iddialara ilişkin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının talimatı üzerine, Yükseköğretim Denetleme Kurulu tarafından da incelemeler yapılmış ve sonucunda iddiaların asılsız ve iftira olduğu ortaya çıkmıştır.

Üniversitemiz tüm çalışanları ve yönetimiyle başta FETÖ/PDY olmak üzere devletimizin bekasına kast eden tüm yapı ve örgütlerle mücadelesini sürdürmeye devam edecektir.”

Bu haber toplam 1097 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.