Rektör, öğrencilerini çiçekle karşıladı

Rektör, öğrencilerini çiçekle karşıladı
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, üniversiteyi kazanan ve kayıt yaptırmak için Muğla’ya gelen öğrencileri, otogarda...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, üniversiteyi kazanan ve kayıt yaptırmak için Muğla’ya gelen öğrencileri, otogarda çiçeklerle karşıladı. Öğrencilere ve ailelerine, hoş geldin karşılamasında çeşitli hediyeler verilerek, Muğla ve üniversite hakkında kısaca bilgi verildi.

Neval Çolak

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ni kazanan ve kayıt yaptırmak için Muğla’ya gelen öğrencileri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin çiçek otogarda, çiçeklerle karşıladı. Karşılamada, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcısı Sırrı Sunay Gürleyik, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş hazır bulundu.

Otogarda, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi tarafından stantlar kuruldu. Stantlarda ikramda bulunarak, öğrenci ve ailelerine Muğla ve üniversite hakkında bilgi verildi.

Rektör, öğrencilerini çiçekle karşıladı

“ÖĞRENCİ MERKEZLİ ÜNİVERSİTEYİZ “

Öğrenci karşılama töreninde konuşma yaparak öğrencilere “Muğla’ya hoş geldiniz” diyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Sevgili öğrencilerimiz, güzel Muğla’mıza hoş geldiniz. Öncelikle güzel ve nezih bir şehre geldiniz için sizleri kutluyorum. Son bir yıldır yapılan anketlerde Hem yönetim, hem de faaliyet hem de eğitim sıralamasından memnun olunan bir üniversiteye gelmiş bulunuyorsunuz. Doğru bir tercih yaptığınız için sizleri tebrik ediyorum. Bu yıl üniversitemizi yeni kayıt olarak, yaklaşık 10 bine yakın öğrenci ile eğitime açıyoruz. Büyük bir üniversiteyiz ve öğrencilerimiz özel. Her sıkıntınızda yönetim olarak kapımız öğrencilerimize açık.  Biz öğrenci merkezli bir üniversiteyiz” diye konuştu.

Öte yandan protokol tarafından çiçekle karşılanan öğrenciler, kısa süreli şaşkınlık yaşarken, hediyelerle karşılanmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

İktisat Bölümünü kazanan Kübra Demet, “Karşılamayı hiç beklemiyordum. Otobüsten indikten sonra hemen okula geçeceğim sanıyordum. İkramlar, çiçekler çok tatlıydı. Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen çiçekler ayrıca çok mutlu etti beni. Öğrencilere verdikleri değeri hem okul yönetimi hem de Muğla Belediyesi çok anlamlı bir şekilde göstermiş oldu” dedi.

İngilizce Öğretmenliğini kazanan Büşra Naz, “Ankara’dan geldim. Açıkçası böyle bir karşılama beklemiyordum ve bu karşılama beni çok heyecanlandırdı. Çoğu üniversitenin böyle bir karşılama yapacağını düşünmüyorum” dedi.

Spor Bilimlerini kazanan Turgut Yağcıoğlu ve Rıza Güreli ise, Ankara’dan geldiklerini ve böyle bir karşılama beklemediklerini dile getirerek, “Yanımızda birilerinin olduğunu görmek güven ve mutluluk verici” şeklinde konuştular.

Konuşmaların ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne kayıt yaptırmak için gelen öğrencilere protokol üyeleri tarafından çiçek verilerek toplu hatıra fotoğrafı çekimi gerçekleştirildi.

Öğrenciler otogardan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ulaşım araçları ile ücretsiz olarak kayıt için üniversiteye götürüldü.

Bu haber toplam 833 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.