Restore edilen tarihi köprü turizme kazandırılacak

Restore edilen tarihi köprü turizme kazandırılacak
Muğla'nın Milas ilçesindeki tarihi Sarıçay Köprüsü aslına uygun olarak restore ediliyor.İlçede 90 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde 11 gözlü tarihi köprünün taşıyıcı kolonlarında ve yüzeyinde meydana gelen aşınmalar...
Muğla'nın Milas ilçesindeki tarihi Sarıçay Köprüsü aslına uygun olarak restore ediliyor.

İlçede 90 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde 11 gözlü tarihi köprünün taşıyıcı kolonlarında ve yüzeyinde meydana gelen aşınmalar nedeniyle yıkılma tehlikesi oluştu.

Milas-Söke kara yolu kenarında bulunan köprüde Karayolları Genel Müdürlüğü desteği ile Milas Müze Müdürlüğü denetiminde restorasyon çalışması başlatıldı.

Doğu yönünde 7 gözü ayakta olan köprünün orta bölümdeki yıkılan üç gözü, restorasyon çalışmaları kapsamında orijinal malzemeyle yeniden inşa ediliyor.

Köprünün yıkılma tehlikesi bulunan diğer 7 gözünde sağlamlaştırma çalışmaları yürütülüyor.

Restorasyonda görevli Mimar Ümmü Burcu Serin yaptığı açıklamada, tarihi kayıtlara göre köprünün iki kez onarımdan geçtiğini söyledi.

Şu an ayakta olmayan 8, 9 ve 10 numaralı kemerler altında temel bulunduğuna işaret eden Serin, "O kısmı ikinci etap olarak değerlendiriyoruz. Dere ıslah çalışmalarını ve restorasyonu şu anda ilk 7 gözde yapıyoruz." dedi.

Bu haber toplam 264 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.