Rıfat Çığ ile ‘Ayak İzlerimiz’ Muğla’daydı

Rıfat Çığ ile ‘Ayak İzlerimiz’ Muğla’daydı
İz TV kanalında yayınlanan ‘Ayak İzleri’ programının yapımcısı Biyolog Rıfat Çığ, Muğla’yı konu alan belgesel gösterimi ve söyleşide Menteşeliler...

İz TV kanalında yayınlanan ‘Ayak İzleri’ programının yapımcısı Biyolog Rıfat Çığ, Muğla’yı konu alan belgesel gösterimi ve söyleşide Menteşeliler ile buluştu. Biyolog Rıfat Çığ’ın belgesel çekimleri sırasında eşi Ahsen Çığ ile başından geçen anıları anlattığı söyleşi, Muğla’yı konu alan belgesel gösterimi ile devam etti.

Menteşe Belediyesi ve Muğla Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından düzenlenen belgesel gösterimi ve söyleşi organizasyonda konuşan Başkan Gümüş, “Ülkemizin en önemli belgeselcilerinden Biyolog Rıfat Çığ’ı benim de severek izlediğim İz TV’de ki ayak izleri programından hatırlarsınız. Türkiye doğasının anlatılmamış öykülerini anlatan, bizlere doğanın tercümanlığını yapan Rıfat Çığ bir zamanlar Muğla’yı konu alan belgesi ile bugün aramızda. Birazdan izleyeceğimiz belgesel ile Muğla’mızın yakın geçmişine bir yolculuk yapacağız. Davetlerimizi kabul ederek bugün aramızda olduğu içinRıfat Çığ ve eşi Ahsen Çığ’a,bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Muğla Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Ali Murat Günay’a katkıları için teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.’ dedi.

Ayak İzleri yapımcısı Rıfat Çığ ve eşi Ahsen Çığ’ın belgesel çekimleri sırasında başından geçen ilginç anılarını anlatmasıyla başlayan söyleşi, Muğla belgeseli ile devam etti. Söyleşi ve belgesel gösterimi sonrası Çığ ailesine etkinliğe yapmış olduğu katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Bu haber toplam 741 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.