Robotik kodlama yapan öğrencilere teşekkür

Robotik kodlama yapan öğrencilere teşekkür
Muğla’nın Milas ilçesinde bağlı Kazıklı köyünde zeytin ağaçlarından elde edilen gelirle Milas’ın köylerindeki çocukların eğitimine katkı sağlanması...

Muğla’nın Milas ilçesinde bağlı Kazıklı köyünde zeytin ağaçlarından elde edilen gelirle Milas’ın köylerindeki çocukların eğitimine katkı sağlanması amacıyla gerçekleştirilen “Robotik İlham Projesi” kapsamında “Robotik Kodlama ve 3D Printer Eğitimi”ne katılan eğitmenlere ve öğrencilere Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından teşekkür belgeleri verildi.

Haber Merkezi

Muğla Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından, Milas’ın Kazıklı köyünde yaşının 3 bin üzeri olduğu tescil edilen ulu zeytin ağaçlarının korunması, gelecek nesillere aktarılması ve zeytin ağaçlarından elde edilen gelirle Milas’ın köylerindeki çocukların eğitimine katkı sağlanması amacıyla gerçekleştirilen “Robotik İlham Projesi” kapsamında “Robotik Kodlama ve 3D Printer Eğitimi”ne katılan eğitmenlere ve öğrencilere teşekkür belgeleri verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve Prof. Dr. Selçuk Aktürk’ün katılımıyla gerçekleşen törende, proje kapsamında düzenlenen “Robotik Kodlama ve 3D Printer Eğitimi” süresi boyunca,  Milas’ın Kazıklı köyü ve çevre köylerden gelen ortaokul ve lise düzeyindeki 19 öğrenciye;  temel fizik, temel elektrik, basit programlama, basit tasarım bilgileri ve 3D printer kullanımı ile ilgili bilgiler verildi. Ulusal ve uluslararası çok sayıda robotik yarışmasına katılan “Özel İzmir Amerikan Koleji’nden oluşan 5 lise öğrenci ekibi ve bir üniversite öğrencisi tarafından verilen eğitimler 5 -11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşti.

Öğrenciler proje kapanış töreninde, ürettikleri bluetooth ile kontrol edilebilen bir otonom araç projesini görücüye çıkarmanın gururunu ve teşekkür belgesi almanın sevincini yaşadılar.

Böylesine anlamlı bir projenin hayata geçiyor olmasından mutlu olduklarını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Prof. Dr. Sayın Selçuk Aktürk ve Ata Ağaç Marka Sahibi Hatice Aktürk’ün girişimleri ve müdürlüğümüz işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz bu proje aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesidir.  Binlerce yıldır Anadolu topraklarında hayat bulan ulu zeytin ağaçlarının korunması,  gelecek nesillere aktarılması ve Milas köylerindeki çocuklarımızın eğitimlerine katkı sağlanması gayesiyle yürüttüğümüz “Robotik İlham Projesi” meyvelerini vermeye başladı. Gözleri ışıl ışıl parlayan 19 öğrencimiz, bu proje sayesinde almış oldukları robotik kodlama ve 3 boyutlu yazıcı eğitimi ile kendilerini geliştirme, yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirme imkânı buldular. Bir haftalık eğitimleri sonucunda bir ürün, bir proje oluşturmanın heyecanını ve gururunu yaşadılar ve bize de yaşattılar. Aynı zamanda doğaya, ağaca duyarlılıkları kat be kat arttı” dedi.

Dezavantajlı okullarda okuyan öğrencilerin robotik kodlama, yapay zekâ, 3 boyutlu yazıcı ve STEM alanında eğitimler almasının önemine vurgu yapan Töre,  Milas ilçesi Kazıklı köyü öğrencilerine okullarına tasarım beceri atölyesi kazandırılacağı sözünü verdi. Bu müjdeli haberi duyan öğrenciler çok sevindiler, asırlık zeytin ağacı etrafında sevgi çemberi oluşturarak objektiflere poz verdiler.

Bu haber toplam 510 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.