Romanlar dernekleşti

Romanlar dernekleşti
Muğla’da Roman Kültür ve Sahne Emekçileri Dayanışma Derneği kuruldu. Dernek Başkanı Gökhan Gedik, “Derneğimizin asıl amacı farkındalık yaratmak. Çalışmalarımız daha yeni başlıyor” dedi.Muğla’nın Menteşe ilçesinde...

Muğla’da Roman Kültür ve Sahne Emekçileri Dayanışma Derneği kuruldu. Dernek Başkanı Gökhan Gedik, “Derneğimizin asıl amacı farkındalık yaratmak. Çalışmalarımız daha yeni başlıyor” dedi.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Roman Kültür ve Sahne Emekçileri Dayanışma Derneği kuruldu. Çok yeni bir dernek olduklarını söyleyen Dernek Başkanı Gökhan Gedik,” sadece romanlara değil, derneğimizin kapısı herkese açık” dedi.

Derneğin kuruluş amacı roman toplumunun haklarından faydalanması vehaklarının bilincinde olması olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Gökhan Gedik, “Amacımız roman toplumunun hakları için ulaşabileceği yerlere ulaşabilmeleri için onlara yardımcı olmak. Birde sahne Emekçileri kısmı var tabiki. Pandemi döneminde maddi sıkıntılar çeken müzisyenlere biraz destek olabilemek için bu yola çıktık. Derneğimizin asıl amacı farkındalık yaratmak. Çalışmalarımız daha yeni başlıyor. Yeni açılmamıza rağmen 50’ye yakın üye sayımız var ve zamanla artacağına inanıyorum” dedi.

“ROMAN TOPLUMUNDA EĞİTİMLE İLGİLİ YAŞANAN SIKINTILAR VAR”

Gedik, “Pandemi döneminde çalışamayan müzisyenlerimeze destek olmak, Muğla halkının bunun bilincinde olmasını istiyoruz. Bununla alakalı çalışmalar yapacağız. Sadece müzisyenlere yönelik değil çalışmalarımız olmayacak. Mahallemizde müzisyen olmayıp, yardıma ihtiyacı olan insanlar var. Bunlarla alakalı da çalışmalarımız var. Üniversitede okuyan öğrencilerimize burs sağlamak, küçük kardeşlerimizin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. Bu süreçte kurumlarımızından biraz taleplerimiz olacak. Özellikle roman toplumunda eğitimle ilgili yaşanan sıkıntılar var. Bu sıkıntılar aslında gelir ile ilgili olan sıkıntılar. Geliri olmadığı için insanlar okuyamıyor. Okuyan kardeşlerimizin çoğunun ailesi müzisyen, bu süreçte maddi olarak zorlanıyorlar. Onlara destek olabilmek için böyle bir oluşum başlattık. Bu dernek sadece romanlara özel bir dernek değil. Destek olamak isteyen, üye olmak isteyen herkesi derneğimize bekliyoruz” dedi.

“BİZİM ÇOCUKLARIMIZ CAHİL KALMASIN”

Roman olmaktan gurur duyduklarını söyleyen Dernek Başkanı Gökhan Gedik,“Biz roman olmaktan gocunmuyoruz. Roman olmak kötü bir şey değil ki. Zaten roman olmayan müziğin iyisini yapamaz. Roman olmaktan gurur duyuyoruz. Bu ayrıştırma algısı toplumda oluşturulmuş bir algıdır. Çifte standart uygulayan insanlar mutlaka var. Azınlıklar her zaman ezilmeye mahkumdur. Biz devletten, kurumlardan destek istiyoruz. Bizim çocuklarımız cahil kalmasın. Roman toplumu daha çok istihdam edilirse bu algı kırılır”

“BİZDE ÖTEKİLEŞTİRME YOK”

Muğla’da romanlara karşı kötü bir olay yaşanmadığını söyleyen Başkan Gedik, “Fakat şunu da eklemek isteriz, biz romanlar Muğla halkıyla kaynaşmış, bütünleşmiş durumdayız. Bizde ötekileştirme yok. Biz de Muğla halkıda bunları aştı. Ayrıştırmak isteyenler mutlaka var ama bir elin parmağını geçmez. Muğla’da romanlarla ilgili ne bir olay yaşandı ne bir başka bir şey. Derneğimize destek olmak isteyen, burada yer almak isteyen herkese kapımız açık” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 775 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.