Römorkta değil, evde yaşayacaklar

Römorkta değil, evde yaşayacaklar
Gazetemizin dünkü sayısında, çıkan yangın sonucu evsiz kalan Ünal ailesinin yaşam mücadelesini anlatan haberimiz etkili oldu. Muğla’nın Menteşe ilçesi...

Gazetemizin dünkü sayısında, çıkan yangın sonucu evsiz kalan Ünal ailesinin yaşam mücadelesini anlatan haberimiz etkili oldu. Muğla’nın Menteşe ilçesi Karabağlar Yaylasında elektrik kontağından çıkan yangında yaşadıkları evin tamamen kül olmasıyla römorkta yaşam mücadelesi veren Ünal ailesinin yardımına AFAD koştu.  AFAD, acılı aileyi, yanan evlerinin yerine geçici afet konteynırına yerleştirdi.

Süleyman Akbulut

Gazetemizin 3 Eylül tarihli sayısında çıkan “Evi yanan aile römorkta yaşıyor” başlıklı haberimiz etkili oldu. Muğla’nın Menteşe ilçesi Karabağlar Yaylası’nda elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangında yaşadıkları evleri tamamen yanan ve bir traktörün römorkunda yaşam mücadelesi veren Ünal ailesinin yardımına AFAD koştu. AFAD mağdur aileyi, yanan evlerinin yerine geçici afet konteynerine yerleştirdi.

“Yanan evimizin yerine yapacağımız ev için herkesin desteğini bekliyoruz” diyen Ünal ailesi evleri için bir çözüm bulunana kadar geçici afet konteynerinde yaşayacak.

Basına çok teşekkür ettiğini dile getiren Mehmet Ali Ünal, “Siz olmasaydınız belki de sesimiz bu kadar duyulmazdı. Sizin haberleriniz sayesinde bizim yardım sesimizi duydular. Bugün bize kalacak yer temin edilmesine sesimizi duyurup vesile olduğunuz için çok teşekkür ederiz” dedi.

KAYMAKAM ZİYARET ETTİ

Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız’da aileyi ziyaret etti.

Ünal ailesine ziyarette bulunan Kaymakam Yıldız, “Ailemiz çıkan yangın ile maddi olarak zarar uğramış. Allah’tan can kaybı ve yaralanma yaşanmamış. Bizde devlet olarak gerekli yardımları yapacağız. Sağolsun AFAD olsun Kızılay olsun yardımlarını esirgemediler. AFAD konteyner getirdi. Konteynırın hemen elektrik ve su bağlantısı da yapılacak. Diğer maddi ihtiyaçlarında biz kaymakamlık karşılıyoruz. Çok geçmiş olsun diyorum. Biz yardımcı olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 878 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.