RUH HALİMİZİ DÜZELTMENİN BESLENME HALİ

RUH HALİMİZİ DÜZELTMENİN BESLENME HALİ
Merhaba değerli okurlar.Bundan böyle bu köşede sizlerle sağlıklı beslenme üzerine bilgiler paylaşacağım.Bugün siz okurlarla buluştuğum ilkyazımda, ruh halimizi ve bunu besinlerle nasıl toparlayabiliriz üzerine bilgilendirmede...

Merhaba değerli okurlar.

Bundan böyle bu köşede sizlerle sağlıklı beslenme üzerine bilgiler paylaşacağım.

Bugün siz okurlarla buluştuğum ilkyazımda, ruh halimizi ve bunu besinlerle nasıl toparlayabiliriz üzerine bilgilendirmede bulunmak isterim.

Malumunuz bundan önceki yaklaşık 1,5 yıllık süreç de pandemi olması nedeniyle stres seviyemiz zaten oldukça yükselmişti.

Buna bir de, son bir hafta da Muğla ilçelerinde yaşanan orman yangınları hepimizin moralini çok bozdu. Uykusuz ve endişeli geçen geceler, her an acaba yine nerede başladı tekrar diyerek kaygı ile geçen gündüzlerimiz sonucu düzenimiz hayli bozuldu.

Pandemi sürecinde hastalık kaygısını oldukça yüksek yaşarken, buna bir de geleceğimize dair endişelenmeyi ekledik.

Hal böyle olunca “RUH SAĞLIĞIMIZ” da epey bozuldu. Hadi gelin besinlerin gücünü kullanarak ruh sağlığımızı nasıl düze çıkarırız ona bir bakalım.

Nasıl bir etkisi var besinlerin ruh sağlığımıza?

Ruh halimizi doğal olarak düzenlemeye yarayan hormon SEROTONİN, normal seviyesin de seyrettiği zamanlarda daha sakin, daha mutlu, daha kararlı ve daha az endişeli oluruz

Serotonin ayrıca kaliteli bir uyku içinde gerekli olan bir nörotransmitterdir.

Ayrıca; iştahımızı düzenlemede

Hafızamızı güçlendirmeye

Öğrenmemizi de arttırmaya yardımcı olmaktadır.

Hiçbir besinde serotonin maalesef yoktur. Fakat serotonin seviyesini yükseltme de birinci sırada olan bir aminoasit vardır “TRİPTOFAN”

Triptofan’dan zengin besinleri öğünlerimiz de yer açtığımızda vücudumuzun serotonin seviyesini de yükselmesine destek olmaya başlarız.

Nelerdir peki bu besinler;

Yumurta

Süt ve süt ürünleri

Tavuk

Hindi

Somon

Ananas

Koyu yeşil yapraklı sebzeler

Kuruyemiş

Tüm tahıllar

Beslenmemize ek olarak günlük yaşantımıza ekleyeceğimiz yarım saatlik yürüyüş veya egzersiz ile bağırsak floramızın sağlıklı bakteriler ile kaplı olması da ayrıca dikkat etmemiz gereken en önemli unsurlar arasında yer almaktadır.

‘Yeni Bir Beden, Yeni Bir Ben’ seçimini yaşamanız dileğiyle sevgiler…

Bu haber toplam 281 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.