Ruhsatlı sondaj kuyusu açtığı tarlasına elektrik alamıyor

Ruhsatlı sondaj kuyusu açtığı tarlasına elektrik alamıyor
Muğla’nın Yatağan ilçesi Taşkesik mahallesinde 566 parsel arsası olan Alirıza Boyacı, Devlet Su İşleri’nden ruhsatlı sondaj kuyusu açtığı tarlasına...

Muğla’nın Yatağan ilçesi Taşkesik mahallesinde 566 parsel arsası olan Alirıza Boyacı, Devlet Su İşleri’nden ruhsatlı sondaj kuyusu açtığı tarlasına elektrik alamıyor.

Muğla’nın Yatağan ilçesi Taşkesik mahallesinde tarımla uğraşan Alirıza Boyacı, Devlet Su İşleri’nden ruhsatlı sondaj kuyusu açtığı tarlasına elektrik alamıyor. Boyacı, 566 parsel alanda 200 ceviz ağacının bulunduğu tarlasına elektrik alamadığı için sulama yapamamaktan şikayetçi.

Yatağan Aydem Müdürlüğü’ne, tarlasına elektrik almak için başvuran Boyacı, “tarımsal sulamaya elektrik veremeyiz” cevabıyla karşılaşınca mağdur durumuna düştüğünü dile getirdi.

Ruhsatlı sondaj kuyusu açtığı tarlasına elektrik alamıyor

Tarlasına elektrik almak istediğini söyleyen Alirıza Boyacı, “Ben arsama Ziraat’tan teşvikli Çettir marka ceviz diktim. Buraya sondaj kuyusu açtım Devlet Su İşleri’nden ruhsatlı.  Kullanma projem elimde hazır. Fakat ben buraya elektrik almak için Yatağan Aydem Müdürlüğü’ne başvurdum. Onlarda diyorlar ki tarımsal sulamaya biz elektrik veremeyiz. Buraya yatırım yapılması gerekiyormuş, onlar yatırım yapamazmış ben yatırım yapacakmışım. Ben elektriği burada bedavaya mı kullanıyorum. Cumhurbaşkanımız tarımcıya destek çıkın demiyor mu. Hani benim desteğim. Elektrik olmadıktan sonra kuyu kazmışım, ceviz dikmişim ne yapayım. Nasıl sulayacağım ağaçlarımı. Şu an taşıma suyla suluyorum ne zamana kadar böyle idare edeceğim. Önümüz yaz, havalar ısınıyor. Bana elektrik vermiyorlarsa nasıl sulamam gerektiğini bana öğretsinler. Ben mağdur durumdayım şu an. Tarımsal sulamaya elektrik vermek zorunda değiliz diyorlar bana” dedi.

Öte yandan Aydem Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun mevzuatına göre tarımsal sulamaya elektrik verilmediği bildirildi.

Ruhsatlı sondaj kuyusu açtığı tarlasına elektrik alamıyor

Bu haber toplam 7162 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.